Θέμα στο troktiko η επιχορήγηση της ΕΟΤ για το 2010

“«Διαβάζω σήμερα στην Εξέδρα των Σπορ ( http://www.exedrasports.gr/news/article/?aid=57617 ) αλλά και στη «Γάτα», τα μελλούμενα για το άθλημα του τζούντο. Μείωση κατά (άκουσον-άκουσον) 22% της κρατικής επιχορήγησης, που σημαίνει ότι η ομοσπονδία εφέτος θα λάβει το ποσό των 700.000 ευρώ. Όσα ελάμβανε δηλαδή πριν από το 2004, απ` όσο είμαι σε θέση να θυμάμαι, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων αθλητών να τρέχουν αφού εφέτος αρχίζουν και οι Ολυμπιακές προκρίσεις για το Λονδίνο κάτι που προϋποθέτει προετοιμασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά πολλά-πολλά ευρώ!

 

Δεν γνωρίζω τη λογική αυτών που βγάζουν τις κρατικές επιχορηγήσεις, όμως μήπως οι κύριοι αυτοί θα έπρεπε να τα βάλουν κάτω, με χαρτί και με μολύβι, ώστε να δουν τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαίνει τζούντο. Πόσα μετάλλια έχουν φέρει αυτά τα παιδιά στην Ελλάδα την τελευταία εξαετία συγκριτικά με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό. Τον βαθμό δυσκολίας που έχει η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο τζούντο, σε σχέση με κάποια άλλα αθλήματα όπου ο συναγωνισμός είναι σχεδόν μηδαμινός.

 

Άμα δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά τα στοιχεία, τότε καλύτερα να εγκαταλείψουν το χώρο του αθλητισμού που υποτίθεται υπηρετούν. Δεν είναι δυνατόν, μια ομοσπονδία με σχεδόν εβδομαδιαία αγωνιστική δραστηριότητα (σε Ελλάδα και εξωτερικό) να έχει τέτοια μείωση σε τόσο σοβαρό βαθμό (22%!!!!!), τη στιγμή που άλλες ελληνικές ομοσπονδίες (με τη μισή ή σχεδόν καθόλου αγωνιστική δραστηριότητα) εισπράττουν ένα σωρό χρήματα. Δεν είναι δίκαιο να αναφερθώ στις ομοσπονδίες αυτές, αφού αυτή είναι η δουλειά της αθλητικής ηγεσίας, που (δυστυχώς) αυτή έχει το μαχαίρι, αυτή έχει και το καρπούζι… Όμως θα ήταν φρόνιμο να ξανασκεφτούν τον… λάκκο που ανοίγουν σε ένα τόσο σπουδαίο άθλημα, τη στιγμή που αυτό βρίσκεται τόσο ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο…»”

 

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK εδώ

X