Η ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρώμης

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Σερβίας κατάφεραν να πετύχουν έστω και μία νίκη, κερδίζοντας πόντους στη νέα παγκόσμια κατάταξη που άρχισε να «μετράει» από την κορυφαία εφετινή διοργάνωση της «γηραιάς» ηπείρου. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/4) τα πράγματα… σοβαρεύουν ακόμη περισσότερο, αφού οποιοδήποτε αγωνιστικό «στραβοπάτημα» ισοδυναμεί πλέον με χάσιμο πολύτιμου εδάφους στην προσπάθεια που κάνουν να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου μέσω της συγκεκριμένης κατάταξης. Ο λόγος για την εθνική ομάδα των ανδρών, η οποία, με μοναδικό απόντα τον Διονύση Ηλιάδη, θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρώμης, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή κατάταξη, που θα της χαρίσει βαθμούς και φυσικά θέσεις στην κατάταξη της EJU.

 

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Ηλιάδη, θα βρίσκονται, σύμφωνα με την αρχική δήλωση συμμετοχής, 10 αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.). Στη διοργάνωση της Ρώμης αναμένεται να γίνει η επανεμφάνιση στα τατάμι του Ρεβάζι Ζιντιρίδη (-66κ.) μετά από περίπου δύο μήνες απουσίας, λόγω τραυματισμού. Τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί σε διεθνές τουρνουά ήταν στις 24 Φεβρουαρίου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Αμβούργου, όταν ήταν 9ος στα -66 κιλά.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη και του Ρεβάζι Ζιντιρίδη, στην αποστολή για την Ιταλία θα βρίσκονται ακόμη οι Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), Πάβελ Ντάνκο (-73κ.), Αρης Κοτανίδης (-73κ.), Βάζα Ζιντιρίδης (-81κ.), Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν (-81κ.), Θεόδωρος Μασμανίδης (-100κ.) και Βασίλης Ηλιάδης (+100κ.).

 

Tην αποστολή συνοδεύουν ο βοηθός προπονητή, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο φυσιοθεραπευτής Κωνσταντίνος Μουρατίδης και η διαιτητής Στεφανία Καντάρου.

X