Η ξεκούραση του… πολεμιστή

Ενα μικρό διάλειμμα με την οικογένειά του απολαμβάνει αυτές τις γιορτινές ημέρες ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, στο κλείσιμο μιας καθ΄όλα επιτυχημένης χρονιάς προσπαθεί να χορτάσει τη γυναίκα του Ναταλία και τα παιδιά του Μαρία και Ηρακλή που τόσο πολύ στερήθηκε λόγω των αυξημένων αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων με τον σύλλογό του Tsv Abensberg στο Παρίσι, περνά ανέμελες στιγμές γύρω απ΄το χριστουγεννιάτικο δέντρο και σχεδιάζει στιγμές χαλάρωσης στο Σέλι. Θα δίνει όμως καθημερινά το “παρών” στο προπονητικό camp της Θεσσαλονίκης από τις 26-29 Δεκεμβρίου, διδάσκοντας τζούντο στα νέα παιδιά. Ο Ελληνας πρωταθλητής μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΤ για το κλείσιμο της χρονιάς.
 
-Ηλία, περίμενες πώς και πώς να βρεθείς αυτές τις γιορτινές ημέρες με την οικογένειά σου !
-Δεν μπορείς να φανταστείς. Η κόρη μου μάλιστα μετά την επιστροφή μου από το Παρίσι μου τηλεφωνούσε κάθε… δύο λεπτά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, ειδικά αυτές τις ημέρες απ΄το να είσαι με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου…

-Και πώς θα τις περάσετε ;
-Α, ήρεμα, τα παιδιά περιμένουν τον Αϊ Βασίλη, να ανοίξουν τα δώρα τους, να με… χορτάσουν όσο περισσότερο μπορούν. Θα καθίσουμε σπίτι θα φάμε, θα χαλαρώσουμε και ίσως να πάμε κάποιες βόλτες.

-Και κάποια προγραμματισμένη εξόρμηση ;
-Εχω υποσχεθεί στα παιδιά μου να πάμε για ένα διήμερο στο Σέλι. Μπορεί και να κάνουν σκι, εγώ όμως θα… απέχω απ΄το σπορ. (γέλια)

-Δεν μπορείς όμως να μείνει για πολύ μακριά απ΄το τζούντο. Θα διδάξεις στο προπονητικό καμπ της Θεσσαλονίκης.
-Ναι, το κάνω για τα παιδιά απ΄όλη την Ελλάδα που θα είναι εκεί-μόνο για τα παιδιά. Για να μπορέσω να τους διδάξω κάποια πράγματα στην πράξη αλλά και τη θεωρία, να τους μεταφέρω τις αρχές και τη φιλοσοφία του αθλήματος. Θα προπονηθώ μαζί τους και θα μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί τους. Μαζί μου θα είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Αζωίδης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να προπονούνται δίπλα σε αθλητές παγκόσμιας κλάσης, κερδίζουν σε εμπειρία, αποκτούν γνώσεις και δύναμη.

-Και θα πηγαίνεις κάθε μέρα ;
-Φυσικά ίσως και δύο φορές την ημέρα. Είναι μια απόσταση 60 χιλ. αλλά δεν με πειράζει καθόλου, θα πηγαίνω… πετώντας. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και τους μικρούς αθλητές.

-Και εσύ, τι δώρο θέλεις… απ΄τον Αϊ Βασίλη για το 2014 ;
-Υγεία πάνω απ΄όλα. Όλα τα άλλα, επιτυχίες και πρωτιές, εξαρτώνται κυρίως από εμένα και θα έρθουν με προπόνηση και σκληρή δουλειά…

-Και τι εύχεσαι για όλους τους Ελληνες ;
-Επίσης υγεία, να βγούμε όσο γίνεται απ΄αυτήν τη μεγάλη κρίση και να κάνουμε υπομονή.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X