Η ΕΟΤ πρωτοστατεί στην πρόταση μομφής κατά της IJF

Πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας τζούντο (IJF) κατέθεσαν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Η «κίνηση» των ομοσπονδιών της «γηραιάς ηπείρου», στην οποία πρωτοστατεί η ΕΟ Τζούντο και προσωπικά ο πρόεδρος της Βαγγέλης Σουφλέρης, ζητάει την άμεση διενέργεια εκλογών, προτείνοντας παράλληλα υποψήφιο για τη θέση του προεδρικού θώκου, τον νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μάριους Βίζερ.

 

«Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να πάρει τα ηνία στην προεδρία της IJF. Ο Μάριους Βίζερ συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να έχει ο ισχυρός άνδρας μιας παγκόσμιας ομοσπονδίας, για να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. Η ΕΟΤ πρωτοστατεί στη συγκεκριμένη κίνηση και θεωρώ πως ότι δεν καταφέραμε πριν από δύο χρόνια στο Κάιρο, θα το κάνουμε πραγματικότητα στο Κογκρέσο που ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα μετά την πρόταση μομφής που καταθέσαμε», είπε ο κ. Σουφλέρης, ο οποίος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

 

Και κατέληξε:. «Η ζημιά πριν από δύο χρόνια, όταν και είχε εκλεγεί ο Παρκ με διαφορά μόλις 15 ψήφων, είχε γίνει από την Παναμερικανική Συνομοσπονδία. Όμως πλέον, όλοι έχουν καταλάβει ότι το άθλημα χρειάζεται να αποκτήσει μια νέα δυναμική. Θεωρώ ότι ο κ. Βίζερ έχει το πλεονέκτημα και μπορεί στο επόμενο Κογκρέσο θα είναι αυτός που θα αναλάβει τις τύχες του αθλήματος που υπηρετούμε. Η ΕΟΤ, τον στήριζε και θα συνεχίζει να τον στηρίζει αφού ξέρω το όραμά του για ένα άθλημα ακόμη πιο εντυπωσιακό και ακόμη πιο δημιουργικό».

 

 

 

X