Η ελληνική ομάδα για το Super A του Μπέρμιγχαμ

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο να αποτελεί μοναδική ευκαιρία για απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα προσπαθήσουν να πάρουν το «εισιτήριο» για την Κίνα μέσω των Παγκοσμίων Κυπέλλων και της ευρωπαϊκής κατάταξης που έχει συσταθεί για το συγκεκριμένο λόγο. Μερικά μόλις 24ωρα μετά το σπουδαίο αγωνιστικό ραντεβού της Βραζιλίας και στο Μπέρμιγχαμ, το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Super A, με τη συμμετοχή αρκετών τζουντόκα που είτε θα έχουν… ατυχήσει στο Ρίο είτε θα προσπαθήσουν να «χαρίσουν» ακόμη περισσότερες Ολυμπιακές προκρίσεις στη χώρα τους.

 

Η Ελλάδα, στο τουρνουά του Μπέρμιγχαμ, έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέρος με εννέα αθλητές. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Γκορντέεφ (-60 κιλά), Λαυρέντη Αλεξανίδη (-60κ.), Ρεβάζι Ζιντιρίδη (-66κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδη (-66κ.), Άρη Κοτανίδη (-73κ.), Αλέξανδρο Τσοποζίδη (-73κ.), Ηλία Ηλιάδη (-90κ.), Διονύση Ηλιάδη (-100κ.) και Βασίλη Ηλιάδη (+100κ.). Να σημειωθεί ότι εφόσον, σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, επιτευχθεί η πρόκριση στη Βραζιλία, τότε ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγή στην ελληνική αποστολή για το τουρνουά Super A.

 

Στο Μπέρμιγχαμ εκτός του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Ηλιάδη, θα μεταβούν ακόμη ο βοηθός του, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο φυσιοθεραπευτής, Κώστας Μουρατίδης και οι διεθνείς διαιτητές, Νίκος Χεκήμογλου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Στεφανία Καντάρου.

X