Η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο του Ρίο

Αρκετές εκπλήξεις, με σημαντικότερες αυτές στα -60 και τα -81 κιλά, επεφύλαξε η ανακοίνωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο (13-16 Σεπτεμβρίου). Συγκεκριμένα, αντί του 7ου Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ρεβάζι Ζιντιρίδη, η κατηγορία των -60 κιλών θα καλυφθεί από τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του 2005, Λαυρέντη Αλεξανίδη, ενώ στα -81 κιλά θα πάρει μέρος ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης του 2006 στους έφηβους, Θεόδωρος Μασμανίδης. Ο τελευταίος, υποχρεώθηκε από το διεθνές τουρνουά Ακρόπολις (σ.σ. αρχές Ιουνίου) να χάσει… 19 κιλά, προκειμένου να «πέσει» κατηγορία και να καλύψει ένα σημαντικό κενό.

 

Από κει και πέρα, το μεγάλο όνομα της ελληνικής ομάδας, είναι αναμφισβήτητα ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, είναι από τα φαβορί για μετάλλιο στα -90 κιλά, στην κατηγορία δηλαδή όπου πριν από δύο χρόνια στο Κάιρο πανηγύρισε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Στα -66 κιλά, θα συμμετάσχει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους εφήβους το 2006, Ταριέλ Ζιντιρίδης, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους Άρη Κοτανίδη (-73 κιλά), Διονύση Ηλιάδη (-100κ.) και Βασίλη Ηλιάδη (+100κ.).

 

Όσον αφορά στις γυναίκες, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την 5η Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Μαρία Καραγιαννοπούλου στα -48 κιλά αλλά και τη Δήμητρα Ανδρούτσου (-63 κιλά).

 

Συνοπτικά, η ελληνική ομάδα για το Ρίο είναι η εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

-60 κιλά: Λαυρέντης Αλεξανίδης

-66 κιλά: Ταριέλ Ζιντιρίδης

-73 κιλά: Άρης Κοτανίδης

-81 κιλά: Θεόδωρος Μασμανίδης

-90 κιλά: Ηλίας Ηλιάδης

-100 κιλά: Διονύσης Ηλιάδης

+100 κιλά: Βασίλης Ηλιάδης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-48 κιλά: Μαρία Καραγιαννοπούλου

-63 κιλά: Δήμητρα Ανδρούτσου

X