Η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23

Ανακοινώθηκε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Νίκο Ηλιάδη και Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο, η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (U23) που θα φιλοξενηθεί στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου. Στην αποστολή, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό απουσίας λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια λόγω υποτροπής, βρίσκεται ο Μιχαήλ Αλεξιάδης (Μιρμάνη Ξάνθης), που θ` αγωνιστεί στην κατηγορία των +100 κιλών. Ο Αλεξιάδης στο Ευρωπαϊκό U17 του 2006 ήταν 3ος στην κατηγορία των +90 κιλών.

 

Εκτός του Αλεξιάδη, στην αποστολή των Νέων Ανδρών θα βρίσκεται η τριάδα που στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών (Ταριέλ Ζιντιρίδης, Αλέξανδρος Γκορντέεφ, Θόδωρος Μασμανίδης), ο Πάβελ Ντάνκο, ο Λεωνίδας Ηλιάδης και ο Χρήστος Κελλετζιάν. Στις Νέες γυναίκες, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλήτριες και συγκεκριμένα τις Δήμητρα Ανδρούτσου, Ελπίδα Ασλανίδου και Βασιλική Λυμπεροπούλου.

 

Συνοπτικά η ομάδα για το Σάλτσμπουργκ:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

-60 ΚΙΛΑ: Αλέξανδρος Γκορντέεφ (Φίλιππος Αμυνταίου)

-66 ΚΙΛΑ: Ταριέλ Ζιντιρίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

-73 ΚΙΛΑ: Πάβελ Ντάνκο (Φίλιππος Αμυνταίου)

-81 ΚΙΛΑ: Λεωνίδας Ηλιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης ΑΠΕ)

-90 ΚΙΛΑ: Θόδωρος Μασμανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

-100 ΚΙΛΑ: Χρήστος Κελλετζιάν (Αθλητής Ρόδου)

+100 ΚΙΛΑ: Μιχαήλ Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης ΑΠΕ)

 

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-63 ΚΙΛΑ: Δήμητρα Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων)

-78 ΚΙΛΑ: Ελπίδα Ασλανίδου (ΑΟ Sakura)

+78 ΚΙΛΑ: Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΓΑΣ Καλυβίων)

 

Την αποστολή συμπληρώνουν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (βοηθός προπονητή) και οι διεθνείς διαιτητές Στεφανία Καντάρου, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Κάκια Λυμπέρη.

X