Ηλίας Ηλιάδης στο hjf.gr: «Οι διακοπές για εμένα θα είναι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο»

Μπροστά στη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του που λέγεται “παγκόμιο πρωτάθλημα” βρίσκεται ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις ολυμπιονίκης ετοιμοπόλεμος για τη μάχη του Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας (25-31 Αυγούστου), μπαίνει στο τελυταίο στάδιο προετοιμασίας του στην Ιταλία νιώθοντας δυνατός και ικανός για τη θέση στο βάθρο. Με σιδερένια υγεία-έχοντας ξεπεράσει εντελώς το χειρουργείο στο γόνατο, στα τέλη Μαρτίου-ο περσινός χάλκινος πρωταθλητής “τρώει σίδερα” για το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση που αποτελεί και τον φετεινό μεγάλο του στόχο…
 
-Ηλία, νιώθεις καθ’ όλα δυνατός, υγιής και έτοιμος μετά την επέμβαση στο γόνατο πριν από περίπου τέσσερις μήνες ;
-Ναι, είμαι σε εξαιρετική κατάσταση και φόρμα, έχω επανέλθει εντελώς, είναι σαν να μην έχω κάνει καν επέμβαση. Και η προετοιμασία πήγε όπως ακριβώς θα ήθελα και τώρα έχω μπροστά μου το τελευταίο στάδιο, στην Ιταλία για να ασχοληθώ με τις… λεπτομέρειες του αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

-Εκεί πηγαίνεις με την ίδια λαχτάρα, με το ίδιο πάθος όπως τις προηγούμενες χρονιές που έχεις κατακτήσει μετάλλια όλων των χρωμάτων ;
-Πραγματικά αξίζει να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, η διάκριση σ΄ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστιο επίτευγμα και θα κάνω τα αδύνατα-δυνατά για να μπορέσω και φέτος να διακριθώ. Είμαι έτοιμος να παλέψω στα όρια των δυνατοτήτων μου για να δικαιωθούν οι κόποι μου όλον αυτόν τον καιρό.

-Αναφέρεσαι σε “διάκριση”, που σημαίνει…
-Πάντα-μα πάντα ο στόχος μου είναι ένας και μοναδικός : Το χρυσό μετάλλιο, δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο και ποτέ δεν έχω κατέβει σε αγώνες αν δεν είμαι απόλυτα έτοιμος ή με τη λογική απλά να διακριθώ ή να περιοριστώ σε ένα καλό πλασάρισμα.

-Ποια είναι η φετεινή ιδιαιτερότητα, τι πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα ;
-Τους… μικρούς, τους νέους αθλητές που κατεβαίνουν στον αγώνα έχοντας μεγάλη ενέργεια και δυνάμεις. Είναι ένας 19χρονος Ιάπωνας και ένας 18χρονος Γεωργιανός πολύ καλοί. Στα “νιάτα” και αντοχή τους ωστόσο εγώ έχω να αντιπαραθέσω την μεγάλη εμπειρία, δύναμη και γνώσεις μου.

-Στο κομμάτι της τακτικής, της τεχνικής ή της ψυχολογίας πρέπει να ρίξεις το μεγαλύτερο βάρος ;
-Μα, σε όλα. Το σίγουρο είναι ότι ψυχολογικά είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, η καρδιά μου, το σώμα, το μυαλό μου είναι δυνατά. Και φυσικά στον τομέα της τακτικής και της τεχνικής γνωρίζω απόλυτα τι πρέπει να κάνω.

-Στο “πίσω μέρος” του μυαλού σου βρίσκονται και οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο, η επικεντρώνεσαι απόλυτα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ;
-Αν και στην ουσία και οι ολυμπιακοί αγώνες είναι κοντά, το μυαλό μου, η σκέψη μου είναι μόνο στο παγκόσμιο. Εκεί έχω επικεντρωθεί και δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. ‘Οταν με το καλό ολοκληρωθούν οι αγώνες, οι ολυμπιακοί που αποτελούν και μεγάλο μου στόχο, θα μπουν στο πρόγραμμα.

-Πάλι σε… χάνει η οικογένειά σου…τώρα Ιταλία, μετά Ρωσία…
-‘Εχουν συνηθίσει (γέλια), γνωρίζουν ότι το τζούντο είναι… η δεύτερη οικογένειά μου. Τουλάχιστον ήμασταν μαζί για μια εβδομάδα στη Γεωργία, οπότε είχαμε λίγο χρόνο για εμάς. Βέβαια τα παιδιά “γκρινιάζουν” αλλά πλέον κάνουν υπομονή…

-Και διακοπές ;
-Αστειεύεστε (γέλια)… Οι διακοπές για εμένα θα είναι το… χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Να’ μαστε καλά και οι πραγματικές διακοπές μπορούν να περιμένουν !

X