Ηλίας Ηλιάδης: «Σπουδαία η πρωτοβουλία του Σπύρου Καπράλου»

Κουρασμένος από την πτήση, τα ξημερώματα της Κυριακής επιστρέφοντας από το προπονητικό camp της Μάλαγα, αλλά χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Ηλίας Ηλιάδης έδωσε το “παρών” στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Ολυμπιακή εγκατάσταση των Α. Λιοσίων. Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, παρακολούθησε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, συζήτησε μαζί τους και τους έδωσε συμβουλές για τις προσπάθειές τους. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, “φουλάρει” και πάλι μηχανές για τις επόμενες διεθνείς υποχρώσεις του, έχοντας πάντα σαν μακρινό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

-Ηλία, πώς πήγε η προετοιμασία στο camp της Μάλαγα ;
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί άρχισα και πάλι να “φορτώνω”, καθώς μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο της Ρωσίας, ήθελα να χαλαρώσω λίγο. Βρήκα και πάλι τον ρυθμό μου, κάνοντας σκληρές προπονήσεις, έτσι όπως συνηθίζω πάντα. Στη συνέχεια έχω αγώνες Grand Prix και Grand Slam στην Κορέα και την Κίνα όπου και πάλι θα τα δώσω όλα, επανερχόμενος σε “φουλ” φόρμα».

-Αντί να ξεκουραστείς ωστόσο μετά την πτήση, ήρθες να παρακολουθήσεις πανελλήνιο πρωτάθλημα !
«Μα ναι, αφού ξέρετε ότι το τζούντο είναι η ζωή μου. Και βλέπω ένα υψηλό επίπεδο αγώνων, αλλά και μια σπουδαία προσπάθεια από τους ανθρώπους του τζούντο, από την ομοσπονδία, που πασχίζει για το καλύτερο. Εκτιμώ πολύ που σε τέτοιες δύσκολες εποχές μπορούμε και οργανώνουμε τόσο καλούς αγώνες και στηρίζουμε τους αθλητές».

-Δύσκολες εποχές που έχουν πλήξει τόσο πολύ τον αθλητισμό…
«Μα ναι, αλλά βλέπετε ότι ο αθλητισμός κάνει δυνατή αυτή τη χώρα, προσφέρει πολλά στην εικόνα της. Παντού στον πλανήτη ο κόσμος μαθαίνει ότι υπάρχουμε, ότι προσπαθούμε, ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να κάνουμε θαύματα. ‘Ετσι και στο τζούντο, οι ‘Ελληνες πρωταθλητές υπερβαίνουμε εαυτόν, αλλά χρειαζόμαστε και βοήθεια για να σηκώσουμε τη χώρα ψηλά».

-Πάντως πολύ πρόσφατα, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, μεγάλοι χορηγοί “σας υιοθέτησαν” στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βοηθώντας σας οικονομικά.
«Σπουδαία πρωτοβουλία, την είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη και ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό τον κύριο Καπράλο που καταλαβαίνει τα μεγάλα οικονομικά μας προβλήματα. Χωρίς βοήθεια, θα “εξαφανιστεί” ο αθλητισμός και θα χάσει πολλά η χώρα μας».

-Εκτός από τους μεγάλους “ενδιάμεσους” στόχους σου, όνειρό σου παραμένει το βάθρο στους Ολυμπιακούς του Ρίο…
«Ναι, ο μεγάλος μου στόχος, το όνειρό μου, είναι το μετάλλιο στο Ρίο».

-Μπορεί να βρεθείτε και “πεντάδα” εκεί ; Ηλιάδης, Μουστόπουλος, Αζωίδης, Ντανατσίδης, Τελτσίδου…
«Οι τρεις άντρες είναι μεταξύ των δέκα καλύτερων στον κόσμο, στις κατηγορίες τους, είναι εξαιρετικοί αθλητές, σταθεροί, κα δουλεύουν πολύ σκληρά. Η Ελισάβετ, είναι νέα ακόμη, αλλά πολύ καλή και με δουλειά μπορεί κι αυτή να μετάσχει με αξιώσεις στο Ρίο. Θα είναι πάντως τεράστια επιτυχία να μπορέσουμε να μετάσχουμε και να διακριθούμε και οι πέντε στην μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη».

X