Ευρωπαϊκό U20: Ανοίγει αύριο η αυλαία στη Σόφια

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την τεράστια επιτυχία των Ηλία Ηλιάδη και Ιουλιέτας Μπουκουβάλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, και το ελληνικό τζούντο έχει ακόμη μία μεγάλη αγωνιστική υποχρέωση. Από αύριο (Παρασκευή) έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στη Σόφια, θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, με τα ελληνικά χρώματα να εκπροσωπούνται από επτά αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Συγκεκριμένα στη διάθεση των εθνικών προπονητών, Νίκου Ηλιάδη και Βλαδίμηρου Παπαδόπουλου θα βρίσκονται οι εξής τζουντόκα:

 

ΑΝΔΡΕΣ

-55 κιλά: Νίκος Σονίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)

-60 κιλά: Μιχάλης Λίλικιν (Sakura Κατερίνης)

-66 κιλά: Γιώργος Αζωίδης (Τζούντο Χαλκιδικής)

-73 κιλά: Ρομάν Μουστόπουλος (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.)

-81 κιλά: Παύλος Γκαρακλόβ (Φίλιππος Αμυνταίου)

-90 κιλά: Γρηγόρης Βότικας (Budo Club Θεσσαλονίκης)

-100κιλά: Νίκος Αμβροσιάδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-44 κιλά: Ελένη Μπαλτζίδου (ΑΟ Βικτώρια)

-48 κιλά: Αντωνία Μαυρίδου (ΑΟ Βικτώρια)

-52 κιλά: Αντιγόνη Παναγή (Διγενής Ακρίτας Σερρών)

-57 κιλά: Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)

-63 κιλά: Ειρήνη Σοφρώνη (ΓΑΣ Καλυβίων)

-70 κιλά: Παρασκευή Εδίρνελη (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

-78 κιλά: Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΓΑΣ Καλυβίων)

 

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Ελλάδα κατακτά ανελλιπώς μετάλλιο από το 2004. Στην περσινή διοργάνωση (Ερεβάν, Αρμενία) ο Δαυίδ Τσοκούρης ήταν 2ος στην κατηγορία των -73 κιλών, ενώ οι Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.) και Γιάννης Στεφανίδης (-81κ.) είχαν πάρει την 5η θέση.

 

Συνολικά, η χώρα μας στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U20 έχει κατακτήσει εννέα μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό με πρωταγωνιστή τον Ταριέλ Ζιντιρίδη το 2004 στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Ο Διονύσης Ηλιάδης το 2001 στη Βουδαπέστη και η Αγγέλα Δαμασιώτου το 1992 στην Ιερουσαλήμ έχουν ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, ενώ τα πέντε χάλκινα μετάλλια έχουν κατακτήσει οι Μιχαήλ Αλεξιάδης (2008-Βαρσοβία), Θεόδωρος Μασμανίδης (2007-Πράγα, 2006-Ταλίν), Ταριέλ Ζιντιρίδης (2005-Ζάγκρεμπ) και Ηλίας Ηλιάδης (2002-Ρότερνταμ). Ο τελευταίος, όπως αποκάλυψε χθες στο αεροδρόμιο, θα βρεθεί στη Σόφια για να παρακολουθεί αλλά και να στηρίξει από κοντά τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας. Στη Σόφια μετέβει και ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X