Ευρωπαϊκό U17: Ένατος ο Αζωίδης, 13ος ο Αϊντινίδης

«Άγγιξε» τον ημιτελικό, όμως λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά κυρίως εξαιτίας του νέου συστήματος διεξαγωγής των διοργανώσεων που αφορούν κατηγορίες εφήβων και νεανίδων, έμεινε εκτός μεταλλίου. Ο λόγος για τον Γιώργο Αζωίδη, ο οποίος με δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες βρέθηκε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης των -55 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 που άρχισε σήμερα στο Σαράγεβο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Ακόμη, από ελληνικής πλευράς, ο Γιώργος Αϊντινίδης ήταν 13ος στα -60 κιλά, με απολογισμό επίσης δύο νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις, ενώ η Νικολέτα Μελιγκάκη είχε δύο ήττες στα -44 κιλά.

 

Ο Αζωίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά επικρατώντας σε 24 δευτερόλεπτα του Ολλανδόύ Πάτρικ Άμπινκ, ενώ αμέσως μετά νίκησε με Yuko τον Βούλγαρο Εβγκένι Ντιμίτροφ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στον τελικό του δ` προκριματικού γκρουπ και ενώ βρισκόταν μία ανάσα από τα ημιτελικά, ηττήθηκε με Ippon από τον Αϊβένγκο Σαμπίεφ, για να γνωρίσει μία ακόμη ήττα (με Ippon) στα ρεπεσάζ από τον Ισπανό Χουάν Γκάι.

 

Ξεκίνημα με το… αριστερό, έκανε ο Αϊντινίδης στα -60 κιλά, αφού στον α` προκριματικό γύρο γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Δανό (!!!) Τορ Νίλσεν, όμως στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας φρόντισε να δείξει το ταλέντο που διαθέτει. Επικράτησε με Ippon του Σλοβάκου Έρικ Φρανίτσκι και με Waza-ari του Λευκορώσου Σιαρχέι Σίτσου για να γνωρίσει μία ακόμη ήττα στον γ` γύρο των ρεπεσάζ και συγκεκριμένα στο golden score από τον Τσέχο Τόμας Κον.

X