Ευρωπαϊκό 2008: Χέιλ & Κλαρκ στο δρόμο της Μπουκουβάλα

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της, βρίσκεται η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η τζουντόκα από τα Γιάννενα, καλείται μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενείται στη Λισαβόνα, να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η κλήρωση της κατηγορίας των -63 κιλών, όπου και μετέχει, της έφερε σχετικά ευχάριστα νέα, αφού έχει την ευκαιρία να περάσει άνετα στο β` προκριματικό γύρο (σ.σ. απέναντι στην Σουλμπιγιέ Ντεμιραλάι από την Τουρκία), όπου εκεί την περιμένει η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, η Αυστριακή Κλαούντια Χέιλ. Οι δύο αθλήτριες είχαν βρεθεί αντίπαλες τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Super A του Αμβούργου, με την Μπουκουβάλα να κατακτά μία σπουδαία νίκη. Εφόσον, έρθει η πολυπόθητη πρόκριση στην οκτάδα, θα αντιμετωπίσει την Βρετανίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2006 στο Τάμπερε, Σάρα Κλαρκ. Μια αθλήτρια, που ταιριάζει στο παιχνίδι της Μπουκουβάλα, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόκρισής της και στα ημιτελικά.

 

«Όπως και να ήταν η κλήρωση, η πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εξαρτάται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από τη δική μου αγωνιστικότητα. Προετοιμάστηκα καλά όλον αυτόν τον καιρό και τώρα καλούμε να κάνω την υπέρβαση. Ξέρω ότι το εισιτήριο για το Πεκίνο περνάει μέσα από το βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και γι` αυτό ακριβώς το λόγο βρίσκομαι στη Λισαβόνα. Η προσπάθειά μου για την παρουσία μου στο Πεκίνο, ξεκίνησε αργά, όμως από τη στιγμή που έχω την ευκαιρία να πάρω την πρόκριση έστω και τώρα, θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Έχω ξεπεράσει κατά πολύ μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό μου στο πόδι και πιστεύω ότι το Σάββατο θα φτάσω στην επίτευξη του στόχου μου», είπε η Μπουκουβάλα, η οποία μετά από μακροχρόνια αναμονή, θα διοριστεί την επόμενη εβδομάδα στη Νομαρχία Ιωαννίνων. «Ήταν ένας πονοκέφαλος, το να μην έχω μια σταθερή δουλειά στο Δημόσιο και ένα σταθερό εισόδημα. Πλέον λύθηκε, έστω και με αρκετή καθυστέρηση. Ο ιδρώτας που έχω χύσει όλα αυτά τα χρόνια στο τζούντο στα τατάμι, επιβραβεύθηκε. Ελπίζω, η είδηση αυτή να συνδυαστεί και με την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Η πρόκριση της αθλήτριας του Πανελληνίου στο Πεκίνο, εξαρτάται από τη θέση που θα πάρει στην τελική κατάταξη. Αν, προκριθεί στον τελικό, τότε η πρόκριση θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη, όμως αν βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των -63 κιλών, τότε θα πρέπει να περιμένει να δει την τελική κατάταξη της Ισπανίδας Σάρα Αλβάρεθ. Η τελευταία κατέχει την 5η και προνομιούχο θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι πολλά θα εξαρτηθούν και σε κάποιες από τις αναμετρήσεις, στις οποίες η Μπουκουβάλα θα είναι απλή θεατής.

 

Το Σάββατο όμως, θα έχουμε ακόμη μία ελληνική συμμετοχή, αυτή του Άρη Κοτανίδη στα -73 κιλά των ανδρών. Στο β` προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ντανιέλ Φερναντές («ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου το 2003 στην Οσάκα), από τον οποίο είχε ηττηθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βιένης. Ο πρωταθλητής μας από τη συγκεκριμένη διοργάνωση αναζητά μία καλή θέση στην τελική κατάταξη της κατηγορίας του, αφού δεν τίθεται θέμα Ολυμπιακής πρόκρισης.

X