Ευρωπαϊκό 2008: Στα… βαθιά οι Διονύσης & Βασίλης Ηλιάδης

Η Ολυμπιακή πρόκριση για τον Διονύση και τον Βασίλη Ηλιάδη, στα -100 και +100 κιλά αντίστοιχα, περνάει από ιδιαίτερα δύσβατο… μονοπάτι. Η κλήρωση δεν χαμογέλασε σε κανέναν από τους δύο αθλητές μας, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι τα πάντα θα κριθούν μέσα στο τατάμι και στην αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθούν τα δύο ξαδέλφια, την Κυριακή 13 Απριλίου, στο φινάλε δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Ο Διονύσης Ηλιάδης, στον α` προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, τον Ισραηλινό Αριέλ Ζεεβί, τη στιγμή που ο Βασίλης Ηλιάδης, στο β` προκριματικό γύρο των υπερβαρέων, θα βρεθεί απέναντι στον Λευκορώσο Γιούρι Ρίμπακ. Ο τελευταίος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 ήταν δεύτερος στην Όπεν κατηγορία, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καίρου, ήταν 3ος, επίσης στην «ανοικτή» κατηγορία.

 

Τα σενάρια πρόκρισης…

 

Ο Διονύσης Ηλιάδης, που βρίσκεται στην 10η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, για να ελπίζει στο Ολυμπιακό «εισιτήριο» χρειάζεται πάση θυσία να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του, με την προϋπόθεση ότι οι αθλητές με τους οποίους «κοντράρεται» για την 9η προνομιούχο θέση, δεν θα βρεθούν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη. Σε περίπτωση, που ο Διονύσης καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, τότε η πρόκριση θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη, αφού τόσο ο Ρουμάνος Μπράντα, όσο και ο Σλοβάκος Πάβλοβακς, πολύ δύσκολα θα φτάσουν πιο ψηλά από τον πρωταθλητή μας. Να θυμίσουμε, ότι οι Μπράντα και Πάβλοβακς, έχουν 52 και 50 βαθμούς αντίστοιχα και κατέχουν την 8η και 9η θέση της κατάταξης, τη στιγμή που 10ος είναι ο Διονύσης Ηλιάδης με 42 βαθμούς, ο Ουκρανός Μπουμπόν 11ος με 38 βαθμούς και ο Αυστριακός Μπιρκφέλνερ 12ος με 32 βαθμούς.

 

Όσον αφορά στον Βασίλη Ηλιάδη, μια στροφή πριν το… πέσιμο της καρό σημαίας στην ευρωπαϊκή κατάταξη, είναι 12ος στα +100 κιλά και πλέον χρειάζεται την απόλυτη υπέρβαση για να μπορέσει να βρεθεί στην προνομιούχο εννιάδα.

X