Ευρωπαϊκό 2008: Ειδήσεις και παραλειπόμενα…

(*) Μπορεί το κινεζικό τζούντο να μην διαθέτει την παράδοση του ιαπωνικού, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι στο Ολυμπιακό τουρνουά του προσεχούς Αυγούστου, οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας χώρας θα φτάσουν σε σημαντικότατο αριθμό μεταλλίων, συγκριτικά με ό,τι μας είχαν συνηθίσει στο παρελθόν. Στην Πορτογαλία, οι εκπρόσωποι της Κίνας, φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αφού οι εθνικοί προπονητές του αθλήματος, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο πλαίσιο της «κατασκοπείας» των πρωτοκλασσάτων τζουντόκα, με μια βιντεοκάμερα στο χέρι συλλέγουν συνεχώς τις αγωνιστικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.

 

(*) Από 1.000 ευρώ, θα λάβει κάθε ευρωπαίος τζουντόκα, που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Την απόφαση αυτή πήρε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EJU), στο πλαίσιο στήριξης της προετοιμασίας των τζουντόκα από τη «γηραιά» ήπειρο.

 

(*) Πλουσιότεροι κατά 2.500 ευρώ, θα γίνουν οι τζουντόκα, οι οποίοι θα φτάσουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας. Οι αθλητές που θα πάρουν τη δεύτερη θέση θα λάβουν από 1.000 ευρώ, ενώ 500 ευρώ αποφέρει το χάλκινο μετάλλιο. Ακόμη, 5.000 ευρώ θα λάβει ο πρωταθλητής Ευρώπης που θα κερδίσει με Ippon, σε όλους τους αγώνες όπου θα λάβει μέρος. Αν οι «υποψήφιοι» για το συγκεκριμένο χρηματικό έπαθλο είναι παραπάνω από ένας, τότε το ποσό θα λάβει αυτός που πέτυχε το πιο γρήγορο Ippon.

X