Ευρωπαϊκό 2007: Έβδομος ο Ταριέλ Ζιντιρίδης

Είναι μαχητής μέσα στο τατάμι και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία… Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από απουσία αρκετών μηνών λόγω της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο, «άγγιξε» το βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που ξεκίνησε σήμερα στο Βελιγράδι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 στους έφηβους, με τρεις νίκες σε πέντε αγώνες βρέθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας των -66 κιλών κατακτώντας τους πρώτους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί μέσω της παγκόσμιας κατάταξης στο Πεκίνο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

 

Ο Ζιντιρίδης, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην κατηγορία πετυχαίνοντας «καθαρή» νίκη με Ippon επί του Αυστριακού Αντρέας Μίτερφελντερ (3ος στο Ευρωπαϊκό ανδρών του 2006 στο Τάμπερε). Απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης του 2006, Γεωργιανό Ζάζα Κεντελασβίλι γνώρισε την ήττα για να «πέσει» στα ρεπεσάζ. Εκεί, με αντίπαλο τον Νορβηγό Άλμπιν Νταλ επανήλθε στις νίκες, τις οποίες μάλιστα διπλασίασε επικρατώντας και του Πορτογάλου Πέντρο Ντίαζ. Στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό των ρεπεσάζ, παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει ένα Waza-ari και δύο Koka, δέχθηκε Ippon από τον έμπειρο Ούγγρο Μίκλος Ουνγκβαρί (3ος στο Παγκόσμιο ανδρών του 2005 στο Κάιρο) και περιορίστηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης.

 

Ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ, που αγωνίστηκε επίσης σήμερα, έμεινε στην 13η θέση με μία νίκη σε τρεις αγώνες. Στον α` γύρο των προκριματικών, νίκησε με Yuko τον Πολωνό Καμίλ Σούλεκ, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε με τον ίδιο τρόπο από τον Λιθουανό Άλμπερτ Τέτσοφ. Η «δεύτερη ευκαιρία» του δόθηκε όμως ο έμπειρος Ισραηλινός Γκαλ Γεκουτιέλ με Yuko του… άναψε το κόκκινο φως στην προσπάθεια για να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατάταξη των -60 κιλών.

X