Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων: 7ος ο Γιανκανίδης, 13ος ο Αλκίδης

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος των Ελλήνων τζουντόκα, στη 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων που φιλοξενείται στη Βαλέτα της Μάλτας. Ο Γιώργος Γιανκανίδης στην κατηγορία των -66 κιλών, με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, περιορίστηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης, τη στιγμή που ο Βλαδίμηρος Αλκίδης ήταν 13ος στα -73 κιλά με μία νίκη σε τρεις αναμετρήσεις.

 

Ο Γιανκανίδης, στο β` προκριματικό γύρο έκαμψε εύκολα την αντίσταση του Σέρβου Γιόβαν Μίρκοβιτς, όμως στα προημιτελικά παρά την υπερπροσπάθεια ηττήθηκε με Yuko από τον Γάλλο Μοργκάν Ρε. Ο τζουντόκα του Μιρμάνη Ξάνθης, έπεσε στα ρεπεσάζ, όπου εκεί είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο τον Σλοβάκο Μίροσλαβ Ντζουρ, όμως απέναντι στον Ούγγρο Μάρτον Κόβακς δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου.

 

Όσον αφορά στον Αλκίδη, ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στα -73 κιλά, επικρατώντας του Ισπανού Ιγκόρ Ερέρο, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε με Yuko (σ.σ. από δεύτερο Shido) από τον Τούρκο Τανγιού Σορλί, ενώ στον α` γύρο των ρεπεσάζ έχασε και από τον Γερμανό Βίκτορ Σεμένκο για να περιοριστεί τελικά στην 13η θέση της τελικής κατάταξης.

Τέλος η Μαρία Σαββίδου, στον α` γύρο των -52 κιλών πήρε τη νίκη στα… χαρτιά, επί της Ασίμα Ταχίροβιτς, για να ηττηθεί στη συνέχεια από τη Βρετανίδα Έμα Ίμριε και τελικά να βρεθεί εκτός κατάταξης.

X