ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Αλεξιάδης

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Ευρωπαϊκό U17 και ο Μιχαήλ Αλεξιάδης βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο βάθρο των νικητών μία μεγάλης διοργάνωσης. Ο τζουντόκα του Μιρμάνη Ξάνθης με απολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των +100 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που φιλοξενήθηκε στη Βαρσοβία. Ο Αλεξιάδης, ο οποίος επέστρεψε τον περασμένο Οκτώβριο στην ενεργό δράση μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο που τον κράτησε εκτός τατάμι για μεγάλο χρονικό διάστημα, στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε του Λευκορώσου Τζιάνις Πάρκχαμουκ με Ippon και κρέμασε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος του.

 

Ο Αλεξιάδης, στον α` προκριματικό γύρο είχε την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για αποκλεισμό του από τον τελικό των υπερβαρέων (+90 κιλά) πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό U17. Επικράτησε του Γερμανού Αντρέ Μπρέιτμπαρθ, για να πετύχει μία ακόμη νίκη ση συνέχεια, αυτή τη φορά επί του Ρουμάνου Κρίστιαν Στάνκιου. Στον τελικό του γκρουπ όπου συμμετείχε νίκησε και τον Γάλλο Σελίμ Μπεκάρ, παίρνοντας έτσι το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά. Εκεί παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, έχασε με Waza-ari από τον Ουκρανό Μικχαίλοφ Μπλινόφ για να επιστρέψει στις νίκες στον τελικό των ρεπεσάζ απέναντι στον Πάρκχαμουκ.

 

Όσον αφορά στην Ελπίδα Ασλανίδου κατετάγη 9η στην κατηγορία των -78 κιλών, ενώ ο Χρήστος Κελλεζιάν ήταν 13ος στα -100 κιλά.

X