ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ U20: Έβδομη θέση για Στεφανίδη & Τσοκούρη

Ο Γιάννης Στεφανίδης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που φιλοξενείται στη Βαρσοβία. Ο τζουντόκα του Μιρμάνη Ξάνθης, σημείωσε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες και κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία των -81 κιλών. Μάλιστα, δύο νίκες σημείωσε στα προκριματικά, όμως στον αγώνα που οδηγούσε απευθείας στα ημιτελικά, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Συγκεκριμένα, ο Στεφανίδης ξεκίνησε με νίκες επί των Ζέλικο Μουμίνοβιτς (Μαυροβούνιο) και Σιαρχέι Βαραμπίου (Λευκορωσία), όμως στον τελικό του προκριματικού ομίλου γνώρισε την ήττα από τον Αζέρο Ραμίν Γκουρμπάνοφ. Στα ρεπεσάζ, σημείωσε σπουδαία νίκη με Koka επί του Γεωργιανού Ζάζα Νταβάντζε, όμως απέναντι στον Εσθονό Γκεόργκι Λαντόγκιν δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 7η θέση.

 

Έβδομος με δύο νίκες αλλά σε τέσσερις αγώνες, κατετάγη και ο Δαϋίδ Τσοκούρης στην κατηγορία των -73 κιλών. Ο αθλητής του συλλόγου Τζούντο Χαλκιδικής ξεκίνησε με το… αριστερό, γνωρίζοντας τον ήττα (με Koka) από τον Βέλγο Γιόακιμ Μποτιό. Στη «δεύτερη ευκαιρία» είχε την ευκαιρία να σημειώσει δύο σερί νίκες, επί του Τούρκου Ισμαίλ Σερχάτ Καμπούρ και επί του Γάλλου Φαρίντ Ιντίρ, για να έρθει λίγο αργότερα η δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά από τον Ολλανδό Μπέντζι Νορτάν.

 

Όσον αφορά στην Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.), ηττήθηκε με Yuko από τη Σέρβα Μιλάνα Μιλίκοβιτς και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια.

X