Επτά μετάλλια ο ελληνικός απολογισμός στο Βαλκανικό U18

Το χρυσό μετάλλιο ήταν αυτό που έλειψε από τα εθνικά μας συγκροτήματα U18, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο «Φ. Αμοιρίδης» της Ξάνθης. Πιο κοντά σε αυτό έφτασαν επτά Έλληνες τζουντόκα, οι οποίοι ωστόσο περιορίστηκαν στην κατάκτηση ενός ασημένιου μεταλλίου και έξι χάλκινων. Στον τελικό της κατηγορίας των +70 κιλών έφτασε η Αντιγόνη Αλειφέρη, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμάνας Αλεξάντρα Μαζιλού με αποτέλεσμα να βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Γιάννης Ζουρνατζίδης (-50κ.), Χαράλαμπος Φουλίδης (-60κ.), Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (-81κ.), Αθανασία Ζαριώπη (-44κ.), Αγγελική Παπαστάμου (-52κ.) και Μίνα Ρίκεν (-63κ.).

«Με δεδομένο τις σοβαρές απουσίες που είχαμε (σ.σ. Μπαναμπανασβίλι, Μαρκαριάν, Κοροζίδης) μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από όσα είδα στην Ξάνθη. Απο κάποια παιδιά περίμενα σαφώς περισσότερα πράγματα, όμως η έλλειψη αγωνιστικών εικόνων τους στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Τώρα, προετοιμαζόμαστε για το Ευρωπαϊκό U18 που θα γίνει τον επόμενο μήνα στα Άνω Λιόσια, όπου εκεί ευελπιστούμε ότι μπορέσουμε να βρεθούμε στον πίνακα των μεταλλίων με 1-2 ή και περισσότερους Έλληνες τζουντόκα», τόνισε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Τα φύλλα αγώνα μπορείτε να τα δείτε πατώντα εδώ (.pdf)

X