Επιστολή-απάντηση σε ρεπορτάζ Mega Channel

ΠΡΟΣ: Mega Channel (τμήμα ειδήσεων και ενημέρωσης)

ΘΕΜΑ: Ρεπορτάζ 1 Σεπτεμβρίου 2011

 

Κύριοι,

Στο δελτίο ειδήσεων των 8, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 παρουσιάστηκε από το κανάλι σας ρεπορτάζ που αφορούσε στην επίσκεψη του ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή τζούντο Ηλία Ηλιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο υπόψη ρεπορτάζ έγιναν κάποιες δηλώσεις από τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Ηλιάδη αλλά και από τον πρωταθλητή μας που χρήζουν απαντήσεων.

 

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Ηλιάδης ανέφερε ότι είναι απλήρωτος εδώ και έντεκα μήνες, πράγμα εντελώς αναληθές αφού του καταβάλλονται τα οδοιπορικά του ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ποτέ δεν έχουν καθυστερήσει πέραν των δύο (2) μηνών και πάντα μέσα στα πλαίσια της οικονομικής ρευστότητας της Ομοσπονδίας. Πριν αναχωρήσει για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του στη Ρώμη στις 3 Αυγούστου, του κατεβλήθησαν και τα οδοιπορικά του Ιουλίου.

 

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Ν. Ηλιάδη ότι πηγαίνουν στο εξωτερικό με έξοδα της παγκόσμιας ή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ή δικά τους, η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία μας, με επιστολές της είχε απευθυνθεί – αποτελεσματικά – προς τις διεθνείς ομοσπονδίες για οικονομική συνδρομή λόγω του ενδιαφέροντός τους για τη συμμετοχή του πρωταθλητή μας σε διεθνή τουρνουά στα οποία, λόγω της σημερινής δεινής οικονομικής κατάστασης αδυνατούσαμε να συμμετάσχουμε.

 

Σε ότι αφορά στα «δικά μας έξοδα» στα οποία αναφέρεται ο κ. Ν. Ηλιάδης, τα σχετικά εξοδολόγια εξοφλήθησαν στο τέλος Ιουλίου, ένα μήνα πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και αμέσως μόλις μας κατεβλήθη η δόση της τακτικής επιχορήγησης από την Πολιτεία.

 

Πέραν αυτών των διευκρινίσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο τιμά και σέβεται τον Ηλία, στέκεται στο πλευρό του πρωταθλητή μας αλλά και όλων των αθλητών και αθλητριών μας και προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις και μέσα από αντιξοότητες οικονομικές και άλλες να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεών της με την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας για να χαρίσει και στο μέλλον διακρίσεις που τόσο έχουμε ανάγκη.

 

Για την Ε.Ο. Τζούντο

Ο πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Α. Μαρκάκης                                 Χ. Παπαϊωάννου

X