Επιστολή-απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Λιάνη

Προς: κ. Γιώργο Λιάνη

Θέμα: Άρθρο 31ης Αυγούστου 2011

 

Αγαπητέ κύριε Λιάνη,

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας τη συνέντευξή σας, αν αυτό λέγεται συνέντευξη. Σε αυτό σας το λιβελογράφημα προσπαθείτε να βάλετε στο παιχνίδι και τον παγκόσμιο αθλητή και ολυμπιονίκη, Ηλία Ηλιάδη. Ντροπή!

 

Το κάνατε βέβαια αυτό γιατί «πουλάει». Συγχρόνως κατηγορείτε συναδέλφους σας ότι αν αφορούσε το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο θα είχαν την είδηση πρωτοσέλιδο και με μεγάλους τίτλους. Δεν μας λέτε καλύτερα τι κάνατε εσείς σαν υπουργός Αθλητισμού για το τζούντο ή άλλα αθλήματα που δεν είναι «τηλεοπτικά».

 

Και η δεύτερη ερώτησή μας είναι, μα δε μάθατε τίποτα τόσα χρόνια από αυτόν που σας διόρισε υπουργό; Μα τίποτα δεν πήρατε; Εννοώ βέβαια τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μα τι κάνατε τόσα χρόνια δίπλα του; Ποιές ήταν οι προτεραιότητές σας; Ποιοί ήταν οι στόχοι σας; Αν δεν θέλετε βέβαια μην απαντάτε. Αφήστε να το βρούμε μόνοι μας.

 

Αγαπητέ κύριε Λιάνη, ένας πρόεδρος, μαζί βέβαια με το Διοικητικό Συμβούλιο που του έχει ανατεθεί από το Πρωτοδικείο η εντολή να διοικήσει την Ομοσπονδία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχει μειωμένες αρμοδιότητες, αλλά πολύ αυξημένες υποχρεώσεις, αν βέβαια θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε μέχρι την ημέρα των εκλογών να φέρουμε την ενότητα που έχει διαταραχθεί στους Συλλόγους και στις «παρέες» που είτε θέλουμε, είτε όχι, υπάρχουν. Συγχρόνως να απομακρύνουμε τα στοιχεία που προκαλούν έριδες και βλέπουν την Ομοσπονδία για οικονομικά οφέλη. Εάν δεν μπορούμε βέβαια να τους πείσουμε ότι μέσα στο γενικό καλό είναι και το δικό τους.

 

Προφανώς δεν γνωρίζετε την έννοια του διορισμού από το Πρωτοδικείο. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας το εξηγήσουμε. Ο διορισμός στην περίπτωσή μας, κύριε Λιάνη, δεν γίνεται με πολιτικό μέσον ή κάποιον υπουργό ή πρώην υπουργό, καλή ώρα σαν και εσάς. Ο διορισμός λοιπόν γίνεται από το Πρωτοδικείο, εφόσον διαπιστώσει ότι η αιρετή διοίκηση με διαφόρους τρόπους έχει παραβιάσει τους νόμους του κράτους. Για να θωρακίσει λοιπόν αυτούς που διόρισε ώστε να υλοποιήσουν τους νόμους και για να τους προστατεύσει από μια πλασματική πλειοψηφία, φρόντισε να μην μπορούν να εκπέσουν από μια Γενική Συνέλευση, ώστε να μπορούν απερίφραστα να επιτελούν το έργο τους, που κύρια είναι η υλοποίηση του Αθλητικού Νόμου 2725/99 το καταστατικό και ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ λειτουργίας.

 

Αγαπητέ κύριε Λιάνη, όσον αφορά στο οικονομικό θέμα, κάντε μας μια χάρη και ρωτήστε αυτούς που προστατεύετε. Το χρέος των περίπου 900.000 ευρώ, η σημερινή διοίκηση το δημιούργησε ή είναι προίκα; Γιατί προφανώς σας έχουν κρύψει πολλά. Γνωρίζετε αγαπητέ ότι είμαστε η μόνη διοίκηση στο τζούντο που έχει μειώσει το χρέος σε διάστημα μόλις εννέα μηνών (τόσο είμαστε στη διοίκηση); Ένα χρέος που αρχίζει από το 2003 και σε περίπου 36 οφειλέτες. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πάρει απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο να ενημερώνουμε μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ για κάθε μας οικονομική κίνηση. Επομένως εκεί θα βρείτε τις απαντήσεις που θέλετε για κάθε μας συναλλαγή. Γιατί εμείς κύριε, δεν λειτουργούμε με πρόσθεση και αφαίρεση, αλλά με πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Επί τη ευκαιρία ρωτήστε τους εντιμότατους φίλους σας, γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη ΔΙΑΥΓΕΙΑ;

 

Όσο για το Παρίσι, κύριε, που αναφέρεστε, δεν ήταν μόνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά προηγήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο του Τζούντο, που «οι τύποι» της Ομοσπονδίας, όπως λέτε, θεώρησαν σωστό να φύγουν μετά το συνέδριο και να μείνει ένα μέλος της διοίκησης για τους αγώνες ώστε τα έξοδα που θα προέκυπταν από τα δύο άτομα που θα έμεναν, να διατεθούν για τις ανάγκες των αθλητών. Αυτό και έγινε. Αλλά που να το σκεφτείτε εσείς και οι φίλοι σας; Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να παίρνετε και την άλλη άποψη πριν γράψετε.

 

Κύριε Λιάνη, πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ρίχτε αν έχετε το χρόνο, μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν. Άνθρωποι σαν εσάς (εννοώ που απαίδευτα κρίνουν) εκεί που δόξαζαν αθλητές και ομοσπονδίες για τις επιτυχίες τους, με την πρώτη αναποδιά τους εγκατέλειψαν μέσα σε μια νύχτα και αντί για άρθρα και επαίνους, άρχισαν τους λίβελους και τις συκοφαντίες. Η δική μας ομοσπονδία βέβαια προσπαθεί να μη δώσει την ευκαιρία αυτή σε εσάς και σε όσους σκέπτονται σαν εσάς.

 

Και να θυμάστε πάντα αυτό που γράψατε και σας το επιστρέφουμε όπως έλεγε ο Καρούζος, ότι η Ελλάδα «παιδεύει τα δροσερά Ελληνόπουλα και ανεμίζει τους αμέτρητους γραικύλους».

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσουμε στο μονόλογό σας. Τώρα αν πήρατε κάτι χρήσιμο και σεις από την απάντησή μας, θα ήμασταν ευτυχείς.

 

Με εκτίμηση

Τάσος Μαρκάκης        Χάρης Παπαϊωάννου

Πρόεδρος ΕΟΤ         Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ

 

Υ.Γ. Είδηση τελευταίας στιγμής. Ακούστηκε ότι συζητήθηκε να πάρετε μεγάλη θέση στην ομοσπονδία. Φυσικά δεν το πιστεύουμε. Απλά θέλουν να εκμεταλλευτούν το όνομά σας και τις γνωριμίες σας. Αν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο και επειδή σας θεωρούμε όχι κακό άνθρωπο, αλλά απλά ανενημέρωτο, για το συγκεκριμένο θέμα, σας προτείνουμε με δική μας πρωτοβουλία να συζητήσετε και μαζί μας. Και εφόσον καταλήξουμε σε θέματα ήθους και για το πως πρέπει να γίνεται η κατανομή του δημοσίου χρήματος, για το καλό της ομοσπονδίας και του αθλητισμού γενικότερα, είστε ευσπρόσδεκτος. Σίγουρα η εμπειρία σας και η γνώση σας θα μας βοηθήσουν πολύ.

X