Διπλή ελληνική πρόκληση στη Μόσχα

Διπλή θα είναι τελικά η πρόκληση για τα ελληνικά χρώματα, στο πανίσχυρο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 23-25 Μαΐου στη Μόσχα. Εκτός από τις ατομικές κατηγορίες στις οποίες θα πάρουν μέρος οι επτά αθλητές μας, η Ελλάδα θα συμμετάσχει και στο ομαδικό, το οποίο θα… χρυσώσει τις ομάδες που θα διακριθούν. Συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό μεταφράζεται σε 25.000 δολάρια (σε άνδρες και γυναίκες), το ασημένιο σε 15.000 δολάρια, ενώ οι δύο ομάδες που θα πάρουν την τρίτη θέση, θα εισπράξουν από 5.000 δολάρια. Το ομαδικό θα γίνει σε πέντε κατηγορία και συγκεκριμένα στα -66, -73, -81, -90 και τα +90 κιλά.

 

Να θυμίσουμε ότι την επανεμφάνισή του στα διεθνή τατάμι, μετά από περίπου 1,5 μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού, θα κάνει ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των -90 κιλών, ενώ την αποστολή πλαισιώνουν οι Λαυρέντης Αλεξανίδης (-60κ.), Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), Άρης Κοτανίδης (-73κ.), Διονύσης Ηλιάδης (-100κ.) και Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-63κ.).

 

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU), Βαγγέλης Σουφλέρης, ενώ στη Ρωσία θα μεταβούν επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Νίκος Ηλιάδης και Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, ο βοηθός του Νίκου Ηλιάδη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, οι διεθνείς διαιτητές, Νίκος Χεκήμογλου και Στεφανία Καντάρου, καθώς επίσης και ο γιατρός των εθνικών ομάδων, Άρβιντας Γκαλέντας.

X