Διευκρινίσεις ΕΟΤ για δημοσιεύματα Τύπου

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα τα οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ αμαυρώνουν για ακόμη μία φορά την εικόνα του ελληνικού τζούντο, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

 

– Οι «ανώνυμες» καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξετάστηκαν ενδελεχώς από μέρους μας και διαπιστώθηκε ότι στηρίζονται σε πλαστογραφημένα έγγραφα και απαντήθηκαν λεπτομερώς στον γγΑ, κ. Πάνο Μπιτσαξή.

 

– Η ομοσπονδία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις παραπάνω καταγγελίες και σύντομα θα αποκαλυφθούν οι πλαστογράφοι.

 

– Όσον αφορά στα οικονομικά της ομοσπονδίας, σας παραπέμπουμε στην έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της ΕΟΤ, την πενταετία 2005-2009, λειτούργησε σύννομα του αθλητικού νόμου αλλά και του καταστατικού που έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα.

 

– Σχετικά με την αγορά 1.000 judogi από πλευράς ομοσπονδίας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να γελάσουμε. Ουδέποτε έχουμε προβεί στην αγορά τόσο μεγάλου αριθμού judogi, αφού οι εθνικές ομάδες «ντύνονται» από ολλανδική εταιρεία που είναι χορηγός της ομοσπονδίας.

 

– Όποιος δημοσιογράφος θέλει να δει στοιχεία σχετικά με την καταγγελία και τις διαδικασίες που έχουν κινηθεί από μέρους μας ώστε να προστατέψουμε το κύρος του αθλήματος, δεν έχει παρά να επισκεφθεί τα γραφεία της ομοσπονδίας για πληρέστατη ενημέρωση.

 

Παρακαλούμε θερμά: σταματήστε να αμαυρώνετε το όνομα του τζούντο, χωρίς να έχετε τη ΣΩΣΤΗ, ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ και προ πάντων ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ενημέρωση.

 

Τέλος, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον Ηλία Ηλιάδη και τον Λαυρέντη Αλεξανίδη που αγωνίζονται αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο σε δύο σπουδαία τουρνουά που θα φιλοξενηθούν στη Βραζιλία.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Τ.

X