Δεύτερη θέση για τους έφηβους στην Κωνσταντινούπολη

Με απολογισμό δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο καθώς και με τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στις αποσκευές της, επέστρεψε από την Τουρκία και το διεθνές τουρνουά U17 της Κωνσταντινούπολης, η εθνική μας ομάδα των εφήβων. Οι Ρομάν Μουστόπουλος στα -66 κιλά και Αλέξης Ντανατσίδης στα -73 κιλά, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Αζωίδης ήταν τρίτος στα -60 κιλά.

 

«Στο δεύτερο αγώνα με τον Ρουμάνο δυσκολεύτηκα πολύ, όμως τελικά η νίκη ήρθε με Ippon, όπως και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που χρειάστηκε να δώσω στο συγκεκριμένο τουρνουά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ομάδα των εφήβων την προετοιμασία μας ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που υπάρχουν μέσα στη χρονιά, το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και τις Ολυμπιακές ημέρες. Θα ήθελα όπως και πέρυσι, να φτάσω σε κάποια μετάλλια σε αυτές τις διοργανώσεις, όμως προς το παρών αυτό που προέχει είναι η σκληρή δουλειά», τόνισε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 στους έφηβους, Αλέξης Ντανατσίδης.

 

Για τον Ρομάν Μουστόπουλο αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο μέσα στη χρονιά, σε τουρνουά εφήβων, αφού και στο Κίεβο πριν από δύο μήνες ήταν πρώτος, πάλι στην κατηγορία των -66 κιλών. «Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς, αφού έχω φτάσει στην κατάκτηση δύο μεταλλίων σε διεθνή τουρνουά, αλλά και μια πρωτιά στο πανελλήνιο εφήβων. Μέσα στη χρονιά υπάρχουν πολλές διεθνείς αγωνιστικές προκλήσεις, όπου θα ήθελα να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν θέλω να μιλάω για μετάλλια, αλλά για εμφανίσεις που θα με κάνουν να νοιώθω ότι έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου μέσα στο τατάμι, όπως έκανα και στην Τουρκία. Σε πέντε αγώνες έπαιξα όπως ήθελα και ήρθε αυτό το χρυσό μετάλλιο», είπε ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

 

X