Δεκαοκτώ χώρες στο Λουτράκι για το «Ακρόπολις 2008»

Περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες από 18 χώρες, θα δώσουν το «παρών» στο 2ο Διεθνές Τουρνουά «Ακρόπολις 2008», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 80 τζουντόκα, ενώ στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος ακόμη οι Κύπρος, Τουρκία, Ισπανία, Λιθουανία, Ελβετία, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ρωσία, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ισραήλ, Περού και Ιαπωνία.

 

Παράλληλα με το τουρνουά, στη λουτρόπολη της Κορινθίας θα διεξαχθούν και οι ευρωπαϊκές εξετάσεις διαιτητών Β` κατηγορίας (13-15/6). Μέχρι στιγμής συμμετοχές στις εξετάσεις έχουν δηλώσει διαιτητές από 20 χώρες και συγκεκριμένα από Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ιταλία, Ισραήλ, Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία, Νορβηγία, Γαλλία, Αρμενία, Λετονία, Ολλανδία, Σουηδία και Βουλγαρία. Από ελληνικής πλευράς, στις εξετάσεις της EJU για διαιτητές Β` κατηγορίας, θα λάβει μέρος η Νίκη Μαρκεσίνη και ο Κώστας Μωϋσίδης.

 

Να σημειωθεί, ότι όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος, το Διεθνές Τουρνουά «Ακρόπολις» είναι αφιερωμένο στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μάλιστα, στο πλαίσιο ενίσχυσης του Οργανισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο αποφάσισε να καλύψει κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες του Συλλόγου και συγκεκριμένα ελλείψεις σε ηλεκτρικές συσκευές, που αντιμετωπίζει το Σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου, όπου σήμερα μεγαλώνουν 38 παιδιά.

 

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου η συνέντευξη Τύπου

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Ακρόπολις», θα ξεκινήσει και επίσημα την Τετάρτη 11 Ιουνίου (12:00), οπότε στο Δημαρχείο της κορινθιακής λουτρόπολης, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο μαζί με το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

X