Δήλωση Βαγγέλη Σουφλέρη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, έκανε απόψε την παρακάτω δήλωση:

 

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» του ελληνικού τζούντο «χτύπησαν» και πάλι. Με τις «ευχές» των μεντόρων τους, σε αθλητικό και πολιτικό επίπεδο, έστρεψαν τα βέλη τους προς το πρόσωπό μου, ζητώντας την «κεφαλή μου επί πίνακι» ώστε, στη συνέχεια με την άνεσή τους να εξυπηρετήσουν ιδία συμφέροντα. Άλλωστε, κατ` αυτούς, ο Βαγγέλης Σουφλέρης, πάντα αποτελούσε το εμπόδιο για την ανέλιξή τους στα κοινά της ομοσπονδίας και δη στην παρουσία τους στον προεδρικό θώκο, αν και θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο κόσμος του τζούντο και τα σωματεία τους έχει αποβάλλει ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το 1999.

 

Πλανώνται πλάνην οικτρά, αν νομίζουν πως μπορούν να παίζουν με το άθλημα που την τελευταία 10ετία έχει προσφέρει στην Ελλάδα κορυφαίες στιγμές, με Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά μετάλλια. Οι εν λόγω επιτυχίες, τους έχουν δώσει τη δυνατότητα να γίνουν γνωστοί, αφού είναι πασίγνωστο ότι στην προηγούμενη τους παρουσία στα διοικητικά, αποτελούσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος.

 

Η όποια εμπλοκή μου σε μία δικαστική διαμάχη η οποία δεν έχει κριθεί, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ και τους ανθρώπους του αφού έλαβε χώρα το 1997, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ που σημαίνει ότι θα μπορούσα κάλλιστα να παραμείνω στη θέση του προέδρου. Ωστόσο, επειδή οι «γνωστοί-άγνωστοι» αποφάσισαν να χτυπήσουν τον Βαγγέλη Σουφλέρη μέσω του τζούντο –κάτι που με πονάει απίστευτα- θεωρώ πως πρέπει να υποβάλλω την παραίτησή μου μέχρι την ολοκλήρωση της ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα, υπόθεσης. Το καλό του αθλήματος που υπηρετώ ανελλιπώς από το 2000 και έως σήμερα, είτε από θέση του Γενικού Γραμματέα, είτε από αυτή του Προέδρου, είναι πάνω από πρόσωπα και πολιτικές. Δέχομαι τα χτυπήματα προς το πρόσωπό μου, όμως δεν θα ανεχτώ χτυπήματα για το τζούντο. Το ΔΣ της ΕΟ Τζούντο, θα προβεί στην αντικατάστασή μου.

 

Όσο για τα δημοσιεύματα πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τα σχολιάσω, αντίθετα θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτούς που τροφοδοτούν τους δημοσιογράφους με “αποκλειστικές” ειδήσεις: η εκδίκαση της υπόθεσης δεν αργεί και καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με το άθλημα και όχι με τους ανθρώπους που το έφεραν στην κορυφή.

X