Γυναίκες για… φίλημα στη Θεσσαλονίκη

Έβαλαν τα… καλά τους, στην προκειμένη την αθλητική περιβολή τους και πάτησαν στο ταπί για να τιμήσουν με τρόπο ξεχωριστό από τα συνηθισμένα το γυναικείο φύλο. Στο ΕΑΚ Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, με διοργανωτές τον ΣΑΠΚ Νεάπολης, το Budo Club Θεσσαλονίκης και αρωγούς της προσπάθειας τον Δήμο Νεάπολης, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, διοργανώθηκε το 1o Διεθνές Τουρνουά Τζούντο μόνο για γυναίκες. Η ημέρα διεξαγωγής του συμβολική, η 8η Μαρτίου, το παγκόσμιο εικοσιτετράωρο αφιερωμένο στις γυναίκες. Συμμετείχαν σε τούτο 150 γυναίκες αθλήτριες όλων των ηλικιών, από συλλόγους όλης της Ελλάδας, τρεις εκ των οποίων ήταν από την Κύπρο.

 

«Θέλοντας να προβάλουμε τις γυναίκες μέσα από το άθλημα μας, είπαμε να διοργανώσουμε αγώνες μόνο για γυναίκες, σε όλα τα πόστα, όμως, και στη διαιτησία και στη γραμματεία παντού! Θέλουμε έστω και για μια μέρα του χρόνου παντού να έχουμε μόνο γυναίκες», δήλωσε με ενθουσιασμό η Βαρβάρα Ακριτίδου, προπονήτρια στο ΣΑΠΚ, για να προσθέσει ο συνάδελφος της στο σύλλογο, Γιώργος Μουρατίδης: «Σαφώς και έχει λόγο ο ανδρικός πληθυσμός να… φοβάται τις γυναίκες που κάνουν τζούντο. Είναι ένα άθλημα δημιουργημένο να ταιριάζει στη γυναικεία ιδιοσυγκρασία, αλλά και με το γυναικείο σώμα. Ευελπιστούμε όλο και περισσότερες γυναίκες να αρχίσουν να ασχολούνται με το δικό μας άθλημα».

 

Ο Γιώργος Γλαρός, πρόεδρος του Budo Club Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, επεσήμανε: «Ξεκινήσαμε πιλοτικά το τουρνουά, αλλά θεωρούμε πως είναι μια διοργάνωση με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φιλοδοξούμε στα επόμενα χρόνια να διοργανώσουμε τουρνουά με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό και να μπει αυτό στο ευρωπαϊκό καλεντάρι».

 

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα. Είναι δεδομένο πως θα συνεχιστεί και θα στηριχτεί η συγκεκριμένη προσπάθεια», τόνισε, παρακολουθώντας δια ζώσης το τουρνουά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ρούλα Αβραμίδου

X