Γκραν Σλαμ Παρισιού: Μία νίκη σε δύο αγώνες ο Ηλίας Ηλιάδης

Η αποχή για μεγάλο χρονικό διάστημα από αγώνες λόγω τραυματισμού στέρησαν από τον Ηλία Ηλιάδη το δικαίωμα να διεκδικήσει θέση στο βάθρο του γαλλικού γκραν σλαμ. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο οποίος τελευταία φορά αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε μία νίκη σε δύο αγώνες στην κατηγορία των -90 κιλών με αποτέλεσμα να μείνει πρόωρα εκτός διεκδίκησης μεταλλίου και βαθμών εν όψει Λονδίνου.

 

Στον α` προκριματικό γύρο νίκησε τον Ουκρανό Βάλεντιν Γκρεκόφ, όμως στον αγώνα που οδηγούσε στην οκτάδα γνώρισε την ήττα από τον πρωταθλητή Γαλλίας του 2009, τον Μάθιου Νταβρεβίγ. Οι δύο τζουντόκα είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και πριν από δύο χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A της Μόσχας, με τον Ηλιάδη να παίρνει τη νίκη. Αυτή τη φορά, ο βαθμός ετοιμότητας του Έλληνα τζουντόκα δεν ήταν ο επιθυμητός, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

 

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εκπροσώπους μας στη διοργάνωση (Δ. Ηλιάδης, Αλεξανίδης, Τ. Ζιντιρίδης, Τσοποζίδης, Ανδρούτσου) γνώρισαν από μία ήττα και έμειναν μακριά από τη διάκριση στο πρώτο γκραν σλαμ της Ιστορίας.

X