Γκραν Σλαμ Παρισιού: Έβδομος ο Μουστόπουλος στα -81 κιλά

Μια θέση στο βάθρο των νικητών στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού, θα του σφράγιζε από απόψε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ρομάν Μουστόπουλος, εμφανίστηκε ώριμος αγωνιστικά, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, όμως η ήττα από τον Νοτιοκορεάτη «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Κι Τσουν Βανγκ του έκοψε τον δρόμο για το μετάλλιο. Ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη έφτασε στον τελικό του προκριματικού γκρουπ με τρεις νίκες και συγκεκριμένα επί των Ρουστάμ Αλιμλί από το Αζερμπαϊτζάν,  Σβέινμπιορν Ιούρα από την Ισλανδία και Σαείντ Μολαέι από το Ιράν. Στα προημιτελικά, κλήθηκε ν` αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Βανγκ, απέναντι στον οποίο στάθηκε εξαιρετικά, γνώρισε όμως την ήττα με Waza-ari με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ. Στον πρώτο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας ηττήθηκε με Ippon από τον Βραζιλιάνο Βίκτορ («χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής πέρυσι στην Αστάνα) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πόντιουμ και να περιοριστεί στην 7η θέση.

Με θετικό απολογισμό ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού και ο Αλέξης Ντανατσίδης, που συμμετείχε επίσης στην κατηγορία των -81 κιλών. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου Σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες, που ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να βάλουν στην πρώτη οκτάδα. Νίκησε κατά σειρά τον Τυνήσιο Αμπντελαζίζ Μπεν Αμάρ και τον Αυστριακό Μαρσέλ Οτ, όμως σε αγώνα της 16άδας έχασε από τον Ρώσο Άλαν Κουμπέτσοφ. Από τον Κουμπέτσοφ είχε χάσει και το 2012 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 στα προημιτελικά των -81 κιλών.

Όσον αφορά στην Ελισάβετ Τελτσίδου που αγωνίστηκε στην άγνωστη γι` αυτήν κατηγορία των -70 κιλών, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με μία νίκη σε δύο αγώνες. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών νίκησε με Υuko την πολύπειρη Ζουλιάν Ρόμπρα, όμως στη συνέχεια έχασε με Ippon από την Γαλλίδα Φανί Εστέγ Ποσβίτ, η οποία στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα (Άστανα) είχε βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών.

X