Βλ. Παπαδόπουλος: «Η πρόκριση χάθηκε στο Αμβούργο»

Η απογοήτευση για τον τρόπο που επήλθε ο αποκλεισμός της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν διάχυτη χθες στην ελληνική ομάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, ο οποίος έζησε από κοντά την υπερπροσπάθεια της Γιαννιώτισας αθλήτριας, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η πρόκριση δεν χάθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας, αλλά στο Αμβούργο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A, τον περασμένο Μάρτιο.

 

«Στη Λισαβόνα χάσαμε απλώς το χάλκινο μετάλλιο. Η πρόκριση για μας χάθηκε στο Αμβούργο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A. Ενώ βρισκόμασταν πολύ κοντά στον τελικό, τελικά ήρθε ο τραυματισμός, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλούς βαθμούς», είπε ο Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου αλλά και για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου τζούντο.

 

«Η Ιουλιέτα έπαιξε με ψυχή στους περισσότερους από τους αγώνες. Ειδικά στο ματς με την Κροάτισα, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της. Αντίθετα, στον αγώνα που οδηγούσε στα ημιτελικά με αντίπαλο την Κλαρκ, έδειξε να μην πιστεύει στη νίκη, ενώ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, έδειξε να μην διαθέτει την ψυχολογία για να κερδίσει την Ζόλνιρ. Η αλήθεια είναι, ότι στο Αμβούργο ήταν ακόμη πιο δυνατή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χθες δεν προσπάθησε. Για την προσπάθεια που έκανε τους τέσσερις τελευταίους μήνες, οπότε και αποφάσισε ότι θα `κυνηγήσει` τελικά την πρόκριση για το Πεκίνο, είναι άξια συγχαρητηρίων. Ο αποκλεισμός της ήταν συνέπεια του γεγονότος ότι συμμετείχε στα μισά προολυμπιακά τουρνουά, αλλά ακόμη και έτσι βρέθηκε πολύ κοντά στο στόχο».

 

Και κατέληξε: «Έως τώρα δεν είχαμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε αξιόμαχη γυναικεία ομάδα. Γι` αυτόν ακριβώς το λόγο, έπρεπε να γυρίζουμε όλη την Ευρώπη προκειμένου να βρούμε προπονητικό καμπ, γνωρίζοντας ότι μόνο έτσι οι 2-3 αθλήτριες που διαθέτουμε, μπορούσαν να φτάσουν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα 1-2 χρόνια τα πράγματα θα αλλάξουν, αφού διαθέτουμε μια φουρνιά νεαρών αθλητριών που μπορεί να πρωταγωνιστήσει, συμπεριλαμβανομένου και της Μπουκουβάλα η οποία διανύει μόλις το 24ο έτος της ηλικίας της. Με αυτές δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο συστηματικά. Από το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτος στόχος αυτής της νέας προσπάθειας, θα είναι το Παγκόσμιο Νεανίδων που θα φιλοξενηθεί το 2009 στην Ελλάδα. Εκεί θα δούμε κάποια δείγματα γραφής από τη νέα γενιά, η οποία θα πάρει στις πλάτες της και το βάρος των επόμενων προολυμπιακών τουρνουά για το Λονδίνο, το 2012».

X