Βλ. Παπαδόπουλος: «Ηρωίδα η Μπουκουβάλα…»

Μπορεί το μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και δη αυτό στη διοργάνωση της Μόσχας, να ήρθε κάπως… αργά για την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, ωστόσο η αξία του ήταν τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τζουντόκα του Πανελληνίου πήρε μέρος στους αγώνες έχοντας την προηγουμένη μέρα υποστεί τροφική δηλητηρίαση, που στάθηκε αφορμή να χάσει τέσσερα κιλά.

 

«Έμπαινε στο τατάμι, χωρίς δύναμη, όμως ακόμη και έτσι κατάφερε να φτάσει σε τρεις νίκες που της χάρισαν και το χάλκινο μετάλλιο. Η προσπάθειά της ήταν ηρωϊκή», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος. «Η τροφική δηλητηρίαση την εξάντλησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε τέσσερα κιλά, με αποτέλεσμα να ζυγιστεί 59 κιλά, αντί για 63 που είναι η κατηγορία της. Όμως το πείσμα είναι αυτό που την μεταμόρφωσε μέσα στο τατάμι, κερδίζοντας τον ένα αγώνα μετά τον άλλο. Απέναντι στην Αζέρα Γκασίμοβα μάλιστα, όπου εκεί κρινόταν και το χάλκινο μετάλλιο, την κέρδισε με Osae Komi, αποδεικνύοντας ότι άδικα δεν βρίσκεται στη λίστα των αθλητριών που θα ταξιδέψει στο Πεκίνο. Ελπίζουμε βέβαια ακόμη για κάποια κάρτα ελεύθερης συμμετοχής, ωστόσο ό,τι και να γίνει, η προσπάθεια και η δουλειά που κάνει, δεν πάει χαμένη», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Να σημειωθεί ότι η Μπουκουβάλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα ένοιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις στα Γιάννενα προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

X