Βλ. Παπαδόπουλος: «Βάζουμε νέες βάσεις στις γυναίκες»

Οι βάσεις για την συγκρότηση μίας δυνατής γυναικείας ομάδας, ικανής να πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις των επόμενων ετών, μπήκαν στο Λουτράκι. Παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή, Βλαδίμηρου Παπαδόπουλου αλλά και των προπονητών Δημήτρη Σαββίδη και Βαρβάρας Ακριτίδου, πραγματοποιήθηκε στο Sport Camp του Λουτρακίου προετοιμασία πέντε ημερών, με τη συμμετοχή 30 τζουντόκα απ` όλους τους συλλόγους της ελληνικής επικράτειας.

 

«Το ελληνικό γυναικείο τζούντο δεν μένει στις διακρίσεις μόνο 2-3 κοριτσιών, κάτι που συνέβαινε μέχρι τώρα. Βάζουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε μία ομάδα, ικανή να πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις των προσεχών ετών», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος. «Στο Λουτράκι είχαμε την ευκαιρία να δούμε την αγωνιστική κατάσταση κάποιων κοριτσιών και τα συμπεράσματα που έβγαλα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Μπορεί το καμπ να ήταν μόλις πέντε ημερών, όμως δουλέψαμε σωστά και συστηματικά. Θεωρώ ότι τα κορίτσια επέστρεψαν στους συλλόγους τους έχοντας κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Παρόμοια καμπ θα γίνουν αρκετά και μέσα στο 2008, αφού θέλουμε η επαφή μας με τα παιδιά αυτά να είναι συχνή, αφού αυτό θεωρώ ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας».

 

Από το καμπ του Λουτρακίου απουσίασαν οι δύο κορυφαίες αθλήτριες τα τελευταία χρόνια, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα και η Μαρία Καραγιαννοπούλου, καθώς επίσης και η Δήμητρα Ανδρούτσου. «Με την Μπουκουβάλα θα προσπαθήσουμε εφέτος να κάνουμε την υπέρβαση. Με προετοιμασία που θα γίνει από τώρα και έως τα τέλη του μήνα, η Ιουλιέτα θα προσπαθήσει να πετύχει την Ολυμπιακή πρόκριση. Η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη, όμως τόσο εγώ, όσο και η ομοσπονδία είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε το όνειρό της πραγματικότητα. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έδειξε ξεκούραστη, όμως στα παγκόσμια κύπελλα που έπονται και αποτελούν προολυμπιακά κριτήρια, ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγάλος. Έχουμε την εμπειρία με το μέρος μας, ελπίζω και την τύχη ώστε τον προσεχή Αύγουστο, στο Πεκίνο, να έχει εκπροσώπηση και το ελληνικό γυναικείο τζούντο».

 

Τα κορίτσια που έλαβαν μέρος στο καμπ του Λουτρακίου ήταν τα εξής: Σοφία Γιώτση, Κατερίνα Δαλακούρα, Μαριάνα Δαβέλη, Παρασκευή Εδιρνελή, Εύη Στεφανίδου (ΣΑΠΚ Νεάπολης), Παρασκευή Ρίζου (ΑΟ Ιλιου), Μαγδαληνή Μάλτα (Μιρμάνης Ξάνθης), Σοφία Τσολάνη, Νίκη Παπαποστόλου (ΑΟ Ιλιου), Ελένη Στρατή, Αριστέα Καλαμπόκα, Μαρίνα Βασιώτη, Σταυρούλα Αρλέτου (Νικηφόρος Ανατολής), Ελένη Καρανίκα, Μαρία Καρανίκα, Νικολέτα Μελιγκάκη (ΣΒΑ Λάρισας), Στεφανία Μούτσου, Παναγιώτα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.), Ευαγγελία Ευκαρπίδου (Μιθριδάτης), Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΓΑΣ Καλυβίων), Μαρία Σαββίδου (Ολυμπιακή Ελπίδα Βέροιας), Βανέσα Αγάπιε, Ελένη Λαμπινίδου (ΑΟΝΑ), Ζωή Μολδοβάνοβα (ΑΟ Sakura Κατερίνης), Κωνσταντίνα Κλιάρη (ΣΒΑ Λάρισας), Μαρία Κούρδη (Δημοκρίτειο), Βασιλική Αλεξίου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.).

X