Αφιερωμένο στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το «Ακρόπολις»

Αφιερωμένο στους κοινωνικούς στόχους και δραστηριότητες του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα είναι το διεθνές τουρνουά ανδρών/γυναικών με την επωνυμία «Ακρόπολις» που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ. Η πρωτοβουλία, για την ανάδειξη της διοργάνωσης σε ένα αθλητικό-κοινωνικό γεγονός, ανήκε στον πρόεδρο της ΕΟΤ, Βαγγέλη Σουφλέρη, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΣ, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, συζήτησαν τις παραμέτρους ενίσχυσης του συλλόγου μέσω κάποιων τουρνουά ανά την Ελλάδα, τα έσοδα των οποίων θα καταλήξουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Η ΕΟΤ ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια να συνδέσει τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά, ειδικά στον τομέα που έχει να κάνει με τα παιδιά. Εφέτος η αρχή γίνεται από το διεθνές τουρνουά Ακρόπολις που θα γίνει στις 2-3 Ιουνίου και στην προσπάθειά της αυτή η ΕΟΤ έχει στο πλευρό του τους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες για να περάσει αυτό το μήνυμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρουμε ότι η προσφορά μας στο σύλλογο δεν πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα, όμως θεωρώ ότι θα προσθέσουμε ένα λιθαράκι στη σημαντική αυτή προσπάθεια. Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στο δυναμικό της ομοσπονδίας, τα οποία αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας. Σε καμμία περίπτωση δεν θα καπηλευτούμε το σύλλογο, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο και χρήζει τη βοήθεια όλων. Δεν φτάνει ένας για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να χαμογελούν συνέχεια. Χρειάζεται η βοήθεια όλων για να επιτευχθεί ο στόχος», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης, ο οποίος πρότεινε στον κ. Γιαννόπουλο τη δημιουργία ειδικών τμημάτων στα «σπίτια φιλοξενίας» για εκμάθηση του τζούντο στα παιδιά από καταξιωμένους προπονητές αλλά και τους Έλληνες πρωταθλητές.

 

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 30 Μαΐου (12:00), στα γραφεία της ΕΟ Τζούντο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα πραγματοποηθεί η συνέντευξη για την παρουσίαση του διεθνούς τουρνουά «Ακρόπολις». Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής 13 χώρες, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί το επόμενο 24ωρο.

X