Αυξάνονται συνεχώς οι συμμετοχές στο «Κύπελλο Ηλιάδης 2016»

Δύο εβδομάδες απομένουν για το Ευρωπαϊκό Όπεν U21 «Κύπελλο Ηλιάδης 2016» που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου και οι συμμετοχές παρουσιάζουν συνεχή ανοδική τάση.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας με περισσότερους από 250 αθλητές και αθλήτριες. Οι χώρες που έχον δηλώσει συμμετοχή είναι  Ιταλία, Αρμενία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Γαλλία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζαν, Κύπρος, Λευκορωσία, Αργεντινή, Εσθονία, Τουρκία, Γεωργία, Αλβανία, Σερβία, Ισπανία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Τσεχία και Τουρκμενιστάν. Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 420 από 32 χώρες.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην 8η έκδοση του Ευρωπαϊκού Όπεν, με περίπου 130 αθλητές και αθλήτριες. Από το 2009 έως και το 2015, το ελληνικό τζούντο έχει κατακτήσει 57 μετάλλια στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο επίσημο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τζούντο (EJU), αλλά και στη σειρά Junior World Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τζούντο (IJF). Αποτελεί δε, συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο με τον Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Να θυμίσουμε πως αμέσως μετά το τουρνουά, θα πραγματοποιηθεί επίσημο προπονητικό camp της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο στο Λουτράκι.

X