Ασημένιο μετάλλιο ο Ηλιάδης στη Γαλλία

Είναι από τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος για μια ακόμη φορά ήταν συνεπής με το βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A που διεξήχθη στο Παρίσι, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα -81 κιλά, πέτυχε τέσσερις νίκες πριν φτάσει στον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Ρώσο «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του 2004 στην κατηγορία των -90 κιλών, Κασανμπί Ταόφ.

 

 

 

 

 

 

Ο Ηλιάδης, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκες επί των Τόνι Μπεσόλι (Ανδόρα) και Αμάρ Μπενικλέφ (Αλγερία), ενώ στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Μαρκ Χουϊζίνγκα (Ολλανδία). Η «τιτανομαχία» ανέδειξε νικητή τον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος με τη νίκη αυτή εκτός από την πρόκριση στην τετράδα πήρε και ρεβάνς για την ήττα που είχε γνωρίσει πέρυσι στο τουρνουά της Πράγας.

 

 

 

 

 

 

Στα ημιτελικά, ο Ηλιάδης πέτυχε μια ακόμη νίκη, επί του Ισπανού Νταβίντ Πέρεθ Μπάλεστερ, όμως στον τελικό με αντίπαλο τον Ταόφ τον πρόδωσαν οι δυνάμεις τους και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας του.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

X