«Ασημένιος» ο Ηλιάδης στην Κορέα, 5η θέση για Ντανατσίδη & Αζωίδη

Με την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου έκλεισε η εφετινή σεζόν για τον Ηλία Ηλιάδη. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, στο Γκραν Πρι που διεξήχθη στην πόλη Τζετζού της Νότιας Κορέας, κατετάγη δεύτερος στην κατηγορία των -90 κιλών, βάζοντας την αγωνιστική του σφραγίδα σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση μέσα στη χρονιά. Ο Ηλιάδης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες κατέκτησε το 5ο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ρίο ντε Τζανέιρο), σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε του Ουκρανού Βαντίμ Σινιάβσκι και του Σουηδού Γιοακίμ Ντβάρμπι, όμως στον τελικό ηττήθηκε στο golden score από τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκ Χαν Γκβακ.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν στο ίδιο τουρνουά οι Γιώργος Αζωίδης και Αλέξης Ντανατσίδης. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου με δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες έφτασε στον… προθάλαμο του μεταλλίου, ωστόσο περιορίστηκε στην 5η θέση των -81 κιλών, όπως και ο Αζωίδης, ο οποίος επίσης είχε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες στα -73 κιλά. Όσον αφορά τον Ρομάν Μουστόπουλο γνώρισε μία ήττα στα -81 κιλά και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια του τουρνουά.

«Ο Ηλίας έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο απέναντι σε έναν αντίπαλο που αντιμετώπιζε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Οι Αζωίδης και Ντανατσίδης είχαν τα φόντα για να φτάσουν μέχρι τον τελικό της κατηγορίας τους, όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε. Το ευχάριστο είναι ότι τόσο οι Αζωίδης και Ντανατσίδης όσο και ο Μουστόπουλος έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία, ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην κατηγορία των ανδρών. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, αφού πρόκειται για μια εξαιρετική νέα γενιά τζουντόκα», τόνισε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X