«Ασημένιος» ο Ηλίας Ηλιάδης, 9ος ο Βασίλης Ηλιάδης

Είναι από τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος για μια ακόμη φορά ήταν συνεπής με το βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων, αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A που διεξήχθη στο Παρίσι, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα -81 κιλά, πέτυχε τέσσερις νίκες πριν φτάσει στον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Ρώσο «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του 2004 στην κατηγορία των -90 κιλών, Κασανμπί Ταόφ.

 

Ο Ηλιάδης, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκες επί των Τόνι Μπεσόλι (Ανδόρα) και Αμάρ Μπενικλέφ (Αλγερία), ενώ στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Μαρκ Χουϊζίνγκα (Ολλανδία). Η «τιτανομαχία» ανέδειξε νικητή τον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος με τη νίκη αυτή εκτός από την πρόκριση στην τετράδα πήρε και ρεβάνς για την ήττα που είχε γνωρίσει πέρυσι στο τουρνουά της Πράγας.

 

Στα ημιτελικά, ο Ηλιάδης πέτυχε μια ακόμη νίκη, επί του Ισπανού Νταβίντ Πέρεθ Μπάλεστερ, όμως στον τελικό με αντίπαλο τον Ταόφ τον πρόδωσαν οι δυνάμεις τους και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας του.

 

Ένατος ο Βασίλης Ηλιάδης

 

Ο Βασίλης Ηλιάδης έκανε ιδανικό… ποδαρικό στα +100 κιλά, με τη νίκη επί του Γερμανού Φαμπιάν Χούμπερτ, όμως στη συνέχεια το εμπόδιο του κορυφαίου τζουντόκα του κόσμου στα υπερβαρέα, Κοσέι Ινούε (Ιαπωνία) αποδείχθηκε αξεπέραστο. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου ηττήθηκε με Ippon από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Κοσέι Ινούε και έπεσε στα ρεπεσάζ. Εκεί, νίκησε με Ippon τον Πολωνό Γιάνουζ Βοϊνάροβιτς, ενώ στο β` γύρο και στον αγώνα με τον Ρώσο Αλεξάντερ Μιχάιλιν, αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο πόδι με αποτέλεσμα να μείνει ένατος.

 

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές…

 

-81 ΚΙΛΑ: Ο Βάζα Ζιντιρίδης αν και ξεκίνησε με νίκη επί του Ουκρανού Ολεξάντρ Ζουραβέλ, στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Γεωργιανό Γκριγκόρι Μαμρικισβίλι και αποκλείστηκε. Την ίδια τύχη είχε και ο Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν που ηττήθηκε με Ippon από τον Ελβετό «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή του 2005, Σεργκέι Ασφάντεν.

 

-90 ΚΙΛΑ: Ο Θεόδωρος Μασμανίδης, στο β` γύρο έχασε με Ippon από τον Κινέζο Γιανζχού Χε και έμεινε εκτός.

 

-100 ΚΙΛΑ: Ο Διονύσης Ηλιάδης ηττήθηκε με Waza-ari από τον Ρώσο Ασλάν Ουνασκότλοφ και αποκλείστηκε πρόωρα.

 

Ν. Ηλιάδης: «Μας αφήνει πικρή γεύση το ασημένιο μετάλλιο»

 

«Μπορούσε να φτάσει στη νίκη επί του Τάοφ και αυτό μας αφήνει μια πικρή γεύση. Πάλεψε καλά σε όλη τη διοργάνωση, πλην του τελικού όπου εκεί ένα λάθος του στοίχισε ακριβά το χρυσό μετάλλιο», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης.

 

Ο Νίκος Ηλιάδης αναφέρθηκε και στον Βασίλη Ηλιάδη που κατέκτησε την ένατη θέση στα +100 κιλά. «Η παρουσία του ήταν πολύ καλή. Μετά από αρκετό καιρό έδειξε δυνατός και θα μπορούσε να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, αν δεν είχε τον τραυματισμό στο πόδι στον αγώνα με τον Ρώσο. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό».

 

X