«Ασημένιος» ο Ηλίας Ηλιάδης στην Τιφλίδα στα -100 κιλά!

Απέδωσε… Ολυμπιακούς καρπούς η παρουσία του Ηλία Ηλιάδη στα -100 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τιφλίδας. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την κατοχύρωση από το ελληνικό τζούντο, ενός ακόμη «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος ήδη έχει δώσει στην Ελλάδα την πρόκριση στην κατηγορία των -90 κιλών (σ.σ. μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όπου ήταν 2ος), τώρα καλείται να χαρίσει στη χώρα μας μία ακόμη πρόκριση, αυτή τη φορά στα -100 κιλά, την κατηγορία δηλαδή όπου αγωνίζεται ο ξάδελφός του, Διονύσης Ηλιάδης.

 

Ο δις «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής, κέρδισε διαδοχικά μερικά από τα κορυφαία ονόματα της κατηγορίας. Το πρώτο «θύμα» του, ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2006, ο Ρώσος Ρουσλάν Γκασίμοφ, ενώ στο γ` προκριματικό γύρο επικράτησε του Σλοβένου Πριμόζ Φεργιάν. Στα προημιτελικά της κατηγορίας των -100 κιλών, νίκησε τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 στους U20, Γεωργιανό Λεβάν Ραζμάντζε, ενώ προκρίθηκε στον τελικό χάρη στη νίκη επί του Αζέρου Μοβλούντ Μιραλίγιεφ. Ο τελευταίος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ήταν 5ος, ενώ το 2005, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα βρέθηκε στην 3η θέση της Όπεν κατηγορίας. Ο τελικός απέναντι στον Γεωργιανό Λεβάν Ζορζολιάνι, αποδείχθηκε πιο δύσκολος απ` ότι αναμενόταν. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους U23 το 2005 και 5ος στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος τελικά και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

 

Με το ασημένιο μετάλλιο και τους 34 βαθμούς που πήρε από τη διοργάνωση, θα βρεθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην πρώτη εννιάδα των -100 κιλών (σ.σ. κάτι που αποσαφηνιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας), γεγονός που δεν αποκλείει ότι η πρόκριση στη συγκεκριμένη κατηγορία θα «σφραγιστεί» στο Super Α Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

X