Αρχίζει αύριο στα Νέα Μουδανιά το «1ο Κύπελλο Ηλιάδης»

Με την κλήρωση που θα γίνει απόψε σε αίθουσα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Gerakina Beach – Sithonia Village Hotel & Bungalows Resort, στη Χαλκιδική, ανοίγει η αυλαία για το διεθνές τουρνουά Νέων (U20) με την επωνυμία «1ο Κύπελλο Ηλιάδης» (3-4 Οκτωβρίου). Στο τουρνουά, που διοργανώνει ο Φίλιππος Αμυνταίου με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και το Δήμο Νέων Μουδανιών, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 130 τζουντόκα από 16 χώρες.

 

«Είναι η πρώτη προσπάθεια, ενός εγχειρήματος που θεωρούμε βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα αποτελεί θεσμό για το παγκόσμιο τζούντο. Η αρχή γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, στα Νέα Μουδανιά, με τη συμμετοχή περίπου 130 αθλητών και αθλητριών από 16 χώρες. Στόχος μας είναι από το 2010 και μετά, το τουρνουά αυτό να προσελκύει περισσότερους από 250 τζουντόκα απ` όλο τον κόσμο, ώστε το 2011 να μπει στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ως βαθμολογούμενο πλέον. Είναι κάτι εφικτό αφού η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση κορυφαίων τουρνουά. Ο Φίλιππος Αμυνταίου στην προσπάθεια αυτή έχει αρωγούς την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, το Δήμο Νέων Μουδανιών, τις τοπικές αρχές αλλά και τους χορηγούς, που ο καθένας με τον τρόπο του, βάζει ένα λιθαράκι στην επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνουά», είπε ο εθνικός προπονητής των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

 

Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του Παρισιού, ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι «δεν περιμένουμε να δούμε κάτι περισσότερο απ` ότι γνωρίζουμε ήδη σχετικά με την ποιότητα αυτής της ομάδας. Φυσικά, για όλα τα παιδιά αποτελεί ένα καλό τεστ ενόψει της διοργάνωσης του Παρισιού, όμως σε γενικές γραμμές ξέρουμε τι πρέπει να πρέπει να περιμένουμε. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό τζούντο έχει δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα στις κατηγορίες εφήβων και νέων, με ευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους τίτλους. Η συγκεκριμένη φουρνιά τζουντόκα έχει κάνει τη διαφορά και ελπίζω πως αυτό θα φανεί και στο Παρίσι σε λίγες ημέρες από σήμερα».

X