Από μία νίκη για Δ. Ηλιάδη και Αλεξανίδη στη Βαρσοβία

Στο πιο δυνατό Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει γίνει μέχρι στιγμής μέσα στη χρονιά, το τουρνουά της Βαρσοβίας, η ομάδα των ανδρών δεν μπόρεσε να πετύχει τη μεγάλη διάκριση. Ο ελληνικός απολογισμός ήταν δύο νίκες σε έξι αγώνες, σε ένα τουρνουά όπου συνολικά έλαβαν μέρος… 43 χώρες με συνολικά 322 αθλητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα -100 κιλά όπου αγωνιζόταν ο Διονύσης Ηλιάδης συμμετείχαν συνολικά 40 αθλητές, ενώ στα -66 κιλά όπου έλαβε μέρος ο Λαυρέντης Αλεξανίδης οι συμμετέχοντες ήταν 61 (!).

 

Σε αυτές τις δύο κατηγορίες, επιτεύχθησαν και οι μοναδικές ελληνικές νίκες. Ο Ηλιάδης στον α` γύρο νίκησε τον Ουκρανό Βιτάλι Πολιάνσκι, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Αριελ Ζεεβί. Με τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη της Αθήνας είχαν αναμετρηθεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας το 2008, με τον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου να γνωρίζει και εκεί την ήττα.

 

Όσον αφορά στον δις «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης, Λαυρέντη Αλεξανίδη, είχε στον α` γύρο μία νίκη με Yuko επί του Πολωνού Μάριουζ Γιανίτσκι, όμως στη συνέχεια έχασε με Ippon από τον Ιάπωνα Μουσάσι Ογκούρα.

 

Οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση, οι Άρης Κοτανίδης και Αλέξανδρος Τσοποζίδης που έλαβαν μέρος στα -73 κιλά, έχασαν αντίστοιχα από τον Ιάπωνα Σιντζί Καναόκα και τον Ισραηλινό Γιοέλ Ραζβόζοφ και αποκλείστηκαν πρόωρα.

X