Απονομή διπλωμάτων στους προπονητές Γ` κατηγορίας

Σε μια εκδήλωση με εξαιρετική λάμψη όπου κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής (εμπνευστής της σχολής) απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους νέους προπονητές τζούντο που αποφοίτησαν από τη μοναδική σχολή προπονητών όλων των αθλημάτων που έγινε εκτός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λάρισα (στο παρελθόν έγινε μια ακόμα σχολή προπονητών αθλήματος στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πάτρα για το μπάσκετ).

 

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» και την τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, ο βουλευτής Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Βαγγέλης Σουφλέρης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κέλλας, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ν. Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας Ηλίας Καφφές, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΕΛ ΓΣ Γιάννης Λάτσιος (συνοδευόμενος από το διευθυντή της ΑΕΛ ΓΣ Μάνθο Γερακίνη), ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚ κ. Κοντοθανάσης, η έφορος του ΕΑΚ κ. Ζιάκα, η πολιτευτής κ. Καμηλαράκη κ.ά.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Τζούντο κ. Γ. Στουκογεώργος που είπε ότι χάρη στον Σταύρο Δουβή έγινε η σχολή προπονητών που θα αναδείξει καλύτερους αθλητές στο διαρκώς αναπτυσσόμενο άθλημα του τζούντο και πλέον όλοι βλέπουν την ανάπτυξή του. Στη συνέχεια είπε τα εξής: «Παρατηρείται στις μέρες μας έξαρση της μάστιγας των ναρκωτικών, ελλείψη αθλητικής παιδείας και τα παιχνίδια των παιδιών γίνονται στις πολυκατοικίες. Τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με τη βοήθεια της σχολικής κοινότητας και χρειάζεται από μέρους όλων επιμονή και υπομονή. Η ομοσπονδία τζούντο βάζει το «λιθαράκι» για πρώτη φοράς την Ελλάδα με 35 προπονητές τζούντο»

 

Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Σουφλέρη που είπε ότι η λαρισινή του καταγωγή (κατάγεται από τα Βρυσιά Φαρσάλων) τον κάνει να νιώθει και αυτός υπερήφανος για την πρόοδο του αθλήματος στη Λάρισα και ότι φέτος θα γίνει στη θεσσαλική πρωτεύουσα το βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο εφήβων –νεανίδων (1-2-3 Αυγούστου). Τόνισε τα εξής :«Οι σχολές τζούντο πρέπει και μπορούν να έχουν αποτελέσματα, μπορούν να φέρουν κόσμο στον αθλητικό τομέα του τζούντο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να φθάσουν ως εδώ και να πάρουν τα πρώτα διπλώματα από την ομοσπονδία προπονητών τζούντο»

 

Επόμενος ομιλητής ήταν ο υφυπουγός Χρήστος Ζώης που μίλησε με κολακευτικά λόγια τους κ. Σουφλέρη και Στουκογεώργο ενώ τόνισε με βεβαιότητα ότι η Λάρισα θα γίνει το κέντρο του τζούντο της Ελλάδας και πρόβλεψε ότι το άθλημα θα φέρει μετάλλια στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 και στους Μεσογειακούς που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο το 2013. Είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Λάρισα μπορεί να περηφανεύεται για τον τρόπο που αγκάλιασε το άθλημα του τζούντο. Έχουμε μια νέα γενιά που πλαισιώνει τον αθλητισμό και οι επαρχιακές πόλεις έχουν όνειρα να βλέπουν αθλητές τους να διακρίνονται και ν α διαφημίζουν τις πόλεις του σε όλο τον κόσμο.

 

Ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός μίλησε για τη βοήθεια του Σταύρου Δουβή στην ανάπτυξη του λαρισινού αθλητισμού και ότι η πόλη αθλητικά έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλες τις περιφερειακές πόλεις. Για τη σχολή προπονητών τζούντο είπε: « Είναι απόρροια πολύχρονων προσπαθειών η ίδρυση της σχολής προπονητών τζούντο. Τα πρώτα πτυχία είναι σημαντικά και οι προπονητές θα αρχίσουν άμεσα να πιάνουν δουλειά. ΟΙ προπονητές θα επιτελέσουν ένα μεγάλο έργο διότι το τζούντο ’έχει ανέβει ραγδαία στη Λαρισα και έχει προχωρήσει»

 

Ο νομαρχιακός σύμβουλος Ν. Κουτσογιάνης μίλησε για την ανάγκη χρηματοδότηση του αθλητισμού ενώ ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κέλλας είπε ότι τα κέρδη των Μεσογειακών που πήρε η Δημοτική Αρχή του κ. Τζανακούλη δείχνουν άμεσα οφέλη αρχής γενομένης με το Μεσογειακό Χωριό που θα γίνει και στη Λάρισα όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Βόλο. Μάλιστα είπε ότι η ανάπτυξη του τζούντο οφείλεται στη λογική του Δήμου Λαρισαίων για ανάπτυξη όλων των αθλημάτων ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο.

 

Τέλος ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ Κ. Γιάννης Οικονόμου είπε τα εξής: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους στους νέους προπονητές και παιδαγωγούς και λέω παιδαγωγούς γιατί μέσα από τη δουλειά τους καλλιεργούν το άθλημα του τζούντο και αυτό είναι το σπουδαιότερο.»

 

Στη συνέχεια από το συντονιστή της εκδήλωσης δημοσιογράφο Σωτήρη Κέλλα πήρε το λόγο ο ΓΓΑ Στ. Δουβής που αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης του αθλητισμού στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη την Περιφέρεια και τους δρόμους που άνοιξε η σχολή προπονητών που έγινε στη Λάρισα.

 

Ο ίδιος μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τα αθλήματα των πολεμικών τεχνών λέγοντας ότι τα παιδιά πρέπει στη μικρή ηλικία να ασχολούνται με δύο αθλήματα το κολύμπι και τις πολεμικές τέχνες που δεν είναι οι μπράβοι των νυχτερινών κέντρων όπως νομίζει ο κόσμος. Επίσης, τόνισε, ότι οι πολεμικές τέχνες δίνουν στα παιδιά υγεία και αυτοπεποίθηση και σεβασμό. Τρεις έννοιες πολύ σημαντικές για τη ζωή του ανθρώπου και αυτά μπορούν να τα αποκτήσουν μόνο στα πρώτα βήματα της ζωής τους. Στη συνέχεια μπορούν να μάθουν τα υπόλοιπα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

 

Για τη σχέση του τζούντο μ ε τη Λάρισα είπε: «Το τζούντο είναι μεγάλη ευτυχία για τη Λάρισα και μπορούμε να κάνουμε αυτήν την πόλη κέντρο του αθήματος»

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των διπλωμάτων στους νέους προπονητές που έγινε από το ΓΓΑ, τον υφυπουργό Εσωτερικών και το βουλευτή Κ. Αγοραστό ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΤ απένειμε τα διπλώματα ενός DAN.

 

Τα διπλώματα πήραν οι: Αναγνωστοπούλου Μαρία, Αντωνίου Χρήστος, Γρίβας Ιωάννης, Ζωγραφάκης Σταύρος, Ζωγράφος Κων/νος, Ηλιάδης Βασίλειος, Ηλιάδης Βλαδίμηρος, Ηλιάδης Διονύσιος, Καζακλάρη Διονυσία, Κακαργιάς Δημοσθένης, Καρασσαβίδης Γεώργιος, Κατέλας Αθανάσιος, Κατσογριδάκης Εμμανουήλ, Κομνηνού Άννα, Κορίτας Απόστολος, Κοροζίδης Βασίλειος, Κούτρας Ευάγγελος, Μάρκου Χρήστος, Μαρουλής Δημήτριος, Μπαρας Λάζαρος, Μπάρμπακας Ευάγγελος, Νίκας Ιωάννης, Παπαοικονόμου Αντώνιος, Πατσιανός Νικόλαος, Πετράκης Γεώργιος, Σακελλαρίου Θεοφάνης, Σακελλαρίου Κων/νος, Σουλακούλης Κων/νος, Σωτηρίου Δημήτριος, Τζιόλας Γεώργιος, Τσελαρίδου Μαρία, Τσιπλικιάρης Ανδρέας, Τσιτρούλης Θεοφάνης, Φυσικόπουλος Δημήτριος, Χονδρονάσιος Χαρίλαος.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

Μετά το τέλος της εκδήλωσης υπήρξε συνάντηση για την καλύτερη επιτυχία του βαλκανικού πρωταθλήματος τζούντο εφήβων –νεανίδων (1-3/8/09) που θα γίνει στη Λάρισα μεταξύ του δημάρχου Λάρισας Κώστα Τζανακούλη και του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Βαγγέλη Σουφλέρη και ο πρώτος υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Του Σωτήρη Κέλλα

X