Αποθέωση για τον Ηλία Ηλιάδη στην εκδήλωση της Ιαπωνικής πρεσβείας

Την αποθέωση, από εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσαν τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι, γνώρισε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δυο φορές Ολυμπιονίκης τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα, από την πρεσβεία της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πολεμικών τεχνών με τίτλο “Η ομορφιά της Τεχνικής και της Φόρμας”. Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, όταν παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα και στη συνέχεια, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην εκδήλωση. Ο Ηλίας Ηλιάδης κάνοντας ένα “διάλειμμα” από τις υποχρεώσεις του σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, υπέγραψε αυτόγραφα στα παιδιά που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε για τα μελλοντικά του σχέδια.

 

“Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω τιμή γι αυτήν την βράβευση. Ότι είμαι σαν άνθρωπος, το έμαθα στο μεγαλύτερη βαθμό από το τζούντο. Έμαθα τον σεβασμό, την πειθαρχία και την ευγένεια, που είναι τα σημαντικότερα πράγματα για εμένα. Με ενδιαφέρει να είμαι πρώτα καλός άνθρωπος και μετά καλός αθλητής. Επόμενος στόχος μου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2013. Δεν σκέφτομαι ακόμη τους ολυμπιακούς του 2016, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω υγεία. Το τζούντο πρέπει να διαδοθεί κι άλλο στην Ελλάδα με εκδηλώσεις σαν κι αυτήν”.

 

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα, συζήτησε για πολύ ώρα με τον Ελληνα Ολυμπιονίκη και μίλησε για τον χαρακτήρα του.

 

“Είμαι θαυμαστής του Ηλία. Πρόκειται για έναν έξυπνο και χαρισματικό αθλητή. Έχει μέλλον στο άθλημα και με έχει εντυπωσιάσει γιατί σέβεται τις παραδοσιακές αξίες του τζούντο. Ακόμη, είμαι ενθουσιασμένος για τον κόσμο που γέμισε σήμερα το γυμναστήριο, κάτι που αποδεικνύει πόσο οι Έλληνες ενδιαφέρονται για τις πολεμικές τέχνες”.

 

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε και αυτός στον Ηλία Ηλιάδη.

 

“Ο Ηλίας πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία μας που έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Ηλία που παλεύουν και αγωνίζονται και διεκδικούν το καλύτερο. Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο Ηλία Ηλιάδη”.

 

Παρών στην εκδήλωση και ο εθνικός προπονητής και πατέρας του Ηλία, Νίκος Ηλιάδης που εμφανίστηκε συγκινημένος και υπερήφανος για την βράβευση.

 

“Νιώθω υπερηφάνεια και χαρά για την τιμή που γίνεται στον Ηλία. Παντού όπου πηγαίνουμε στο εξωτερικό οι φίλοι του τζούντο τον αποθεώνουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι ο καλύτερος αθλητής του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω την Ιαπωνική Πρεσβεία αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ. Στους στόχους μας είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο και εν τω μεταξύ τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Έχουμε και άλλους καλούς αθλητές, αλλά θέλουμε και υποστήριξη από όλες τις πλευρές.”

 

Στην εκδήλωση, έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας τζούντο Γιάννης Καφενταράκης, ο οποίος και παρακολούθησε μαζί με τους Ηλία και Νίκο Ηλιάδη επίδειξη τζούντο αλλά και άλλων πολεμικών τεχνών.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X