ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ DAN ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αγαπητοί φίλοι προπονητές και ενδιαφερόμενοι του Ελληνικού Τζούντο. Το Τζούντο εφεξής αλλάζει πορεία όσον αφορά το Τζούντο Βάσης. Περνάει πλέον, όπως σας είχα υποσχεθεί στους προπονητές. Διαβάζοντας την παρακάτω σχετική εισήγηση μου στην Ομοσπονδία, η οποία έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Θα καταλάβετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Σε συνάντηση που θα γίνει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών που θα διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου θα συναντηθούμε εκεί για να σας κατατοπίσουμε για όλη τη διαδικασία που θα γίνεται εφεξής και σας αφορά άμεσα. Το Τζούντο περνάει στα χέρια σας.

ΘΕΜΑ:ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ (αριθμός πρωτοκόλλου στην ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο 5413/12-06-2015).

Αγαπητοί κύριοι του διοικητικού συμβουλίου, Κύριε Πρόεδρε

Σας παραπέμπω στο σχετικό έγγραφό μου που αφορά τις εξετάσεις για 5α και 6α DAN και τη διεύρυνση της Ιεραρχίας με αριθμό πρωτοκόλλου 5396/5-6-2015.

Ορίζεται η κεντρική επιτροπή που από αποτελείται από τους :Μαρτάκη Δημήτριο(υπευθύνου επικρατείας), Χεκίμογλου Νικόλαο, Κουτσούκη Πάρη, Βακατάση Σωτήριο, Μαλλιαρόπουλο Νικόλαο, Ζάραγκα Χαρίλαο, Γκίτσα Θεόφιλο.

Η επικράτεια χωρίζεται σε τομείς που οι τομείς αποτελούνται από νομούς και ο κάθε τομέας έχει έναν τομεάρχη υπεύθυνο για τους νομούς του τομέα του καθώς και μέχρι 4 υποτομεάρχες τους οποίους ορίζουν οι υπεύθυνοι τομεάρχες που θα εξηγήσουμε παρακάτω πιο θα είναι το έργο τους.

-Τομέας Α :Με έδρα την Αθήνα και τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας.

Υπεύθυνοι για τον τομέα Α ορίζονται οι : Μαρτάκης Δημήτριος, Κουτσούκης Πάρης, Χεκίμογλου Νικόλαος, Βακατάσης Σωτήριος.

-Τομέας Β :Με έδρα την Θεσσαλονίκη και τους νομούς: Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Πέλλης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.

Υπεύθυνος για τον τομέα Β ορίζεται ο Μαλλιαρόπουλος Νικόλαος.

-Τομέας Γ: Με έδρα τα Ιωάννινα και τους νομούς Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας , Τρικάλων, Λαρίσης, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας .

Υπεύθυνοι για τον τομέα Γ ορίζονται οι Ζάραγκας Χαρίλαος, Γκίτσας Θεόφιλος και Καμπάς Δημήτριος.

-Τομέας Δ:Με έδρα την Κατερίνη και τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών. Υπεύθυνοι για τον τομέα Δ ορίζονται ο Φυσικόπουλος Αναστάσιος, Παπαδόπουλος Βλαδίμηρος, Σωτηρόπουλος Δημήτριος.

-Τομέας Ε:Με έδρα την Ρόδο και τους νομούς Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Λασιθίου, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λέσβου, Χίου, Σάμου.

Υπεύθυνοι για τον τομέα ΣΤ ορίζονται οι Χατζηνικολάου Μιχάλης, Αχατ Αντώνης, Μαρτάκης Δημήτριος.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΜΕΩΝ:

Α)ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ.

Ο κάθε υπεύθυνος τομεάρχης πρέπει να καταγράψει τους συλλόγους που βρίσκονται στο τομέα του, να έρθει σε επαφή με τους προπονητές, να καταγράψει τα DAN τα οποία έχουν

και έτσι θα έχει άποψη τι δυνατότητες έχει ο κάθε νομός. Θα εξηγήσει σε αυτούς (τους προπονητές) ότι εφεξής θα είναι υπεύθυνοι για τις εξετάσεις για DAN στο σύλλογο τους. Για να γίνει αυτό πρέπει ο αρμόδιος προπονητής πρέπει να έχει πιστοποίηση από την επιτροπή των KATA που θα κάνει σεμινάρια με το σχετικό αντικείμενο . Όσοι δεν

καλύπτουν το DAN που χρειάζεται, για να μπορέσουν να απονείμουν μικρότερο θα απευθύνονται στο τομεάρχη τους για να τους στείλει μεγαλύτερο DAN προκειμένου να γίνει η εξέταση.

Όπως γνωρίζεται τα Kata στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα έχουν οριστεί τα εξής τρια (3) Nage-No-Kata,Katame-No-Kata, Kime-No-Kata.

Όλοι οι προπονητές πρέπει να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια για να πάρουν πιστοποίηση προκειμένου να διεξάγουν εξετάσεις. Έτσι αυτοί που έχουν 3ο DAN θα έχουν δικαίωμα να δίνουν μέχρι 1ο, αυτοί που έχουν 4ο DAN θα έχουν δικαίωμα να δίνουν μέχρι 2ο και αυτοί που έχουν 5ο DAN θα έχουν δικαίωμα να δίνουν μέχρι και 3ο. Για τα επόμενα μεγάλα DAN όπως 4ο και άνω, θα απευθύνονται στην κεντρική επιτροπή και αυτή θα ορίζει το πως θα γίνει η εξέταση.

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων: γίνεται ακριβώς όπως και σήμερα. Δηλαδή, ο υποψήφιος πρέπει να έχει καλύψει τον απαιτούμενο χρόνο εξάσκησης, να έχει δελτίο στην ελληνική ομοσπονδία τζούντο, να καταβάλει το ποσό που έχει οριστεί από την ομοσπονδία και ισχύει μέχρι και σήμερα στον τραπεζικό λογαριασμό της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο, να συμπληρώσει την σχετική αίτηση. Ο υπεύθυνος προπονητής στέλνει στον υπεύθυνο τομεάρχη του όλα τα απαραίτητα παραστατικά και αφού εγκρίνει ο τομεάρχης αποστέλλονται κατευθείαν στην ομοσπονδία προς έγκριση.

Αναφέρω εδώ ότι ο κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να κάνει εξετάσεις όποτε κρίνει ότι έχει υποψηφίους. Απευθύνεται στον Τομεάρχη και προχωράει τις σχετικές διαδικασίες.

Ο Τομεάρχης έχει δικαίωμα να επεμβαίνει όπου αυτός κρίνει σε οποιαδήποτε διαδικασία. Μπορεί να ακυρώσει αποτέλεσμα εξετάσεων ή να καλέσει επανεξέταση βασιζόμενος στην αναφορά του υποτομεάρχη του. Οι επισκέψεις καλύπτονται από το σύλλογο(οδοιπορικά έξοδα, φιλοξενία).

Β)ΥΠΟΤΟΜΕΑΡΧΗΣ.

Βοηθάει τον τομεάρχη στο διαδικαστικό κομμάτι που θα του οριστεί. Επισκέπτεται το σύλλογο, που έχει προγραμματίσει εξετάσεις και βοηθάει το προπονητή στη διδασκαλία των Kata αν χρειαστεί και καλεστεί από το σύλλογο, παρακολουθεί τη σωστή διαδικασία των εξετάσεων, δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στη διαδικασία(της εξέτασης) και δίνει πλήρη αναφορά για την διαδικασία στον Τομεάρχη του.

Για την Επιτροπή Ιεραρχίας DAN και Επιμόρφωσης,

Ο Πρόεδρος,

Δημήτρης Μαρτάκης.

X