«Ανάσταση» στη Γεωργία θέλει η Μπουκουβάλα

Περίπου ένα χρόνο πριν την έναρξη της προολυμπιακής κατάταξης για το Λονδίνο, αλλά και ακριβώς ένα χρόνο μετά την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας που της στέρησε τη δυνατότητα να πάρει το «εισιτήριο» για το Πεκίνο και η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ετοιμάζεται για να κάνει τη δική της… ανάσταση στην Τιφλίδα. Εδώ, όπου από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή, θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, με την τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων να ψάχνει για το μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

«Τρεις φορές έχω βρεθεί σε μικρό τελικό και τις τρεις έμεινα στην πέμπτη θέση. Ελπίζω πως στη Γεωργία θα κάνω επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, τη δική μου ανάσταση. Δεν θα ήταν καθόλου άσχημα να τριπλασίαζα από τον Απρίλιο κιόλας, τα μετάλλιά μου μέσα στο 2009, ανεβαίνοντας επιτέλους στο βάθρο ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών. Η προετοιμασία μου, με τελευταίο σταθμό τη Λευκορωσία μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, κύλησε κατ` ευχήν και θέλω να πιστεύω πως ο ιδρώτας και ο κόπος μου, θα μεταφραστούν σε κάποιο μετάλλιο. Τουλάχιστον να έχω μια καλή δικαιολογία που δεν μπόρεσα, λόγω συγκεκριμένης διατροφής που ακολουθώ, να γευτώ τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού. Όμως θα το κάνω με την επιστροφή μου στα Γιάννενα», είπε αστειευόμενη η Μπουκουβάλα, η οποία ξέρει πως δεν πρέπει να αρκεστεί σε μία καλή κλήρωση -ανεξάρτητα αν επιβάλλεται λόγω της θέσης που κατέχει στην ευρωπαϊκή κατάταξη (σ.σ. δεύτερη πίσω από την Τέλμα Μοντέιρο)- ώστε να φτάσει στο βάθρο των νικητριών.

 

«Η κλήρωση πολλές φορές δεν λέει τίποτα απολύτως. Για να φτάσεις σε ένα μετάλλιο, χρειάζεσαι το λιγότερο τέσσερις νίκες. Οπότε πρέπει να μείνω προσηλωμένη στο στόχο μου από τον πρώτο έως και τον τελευταίο αγώνα, αν θέλω να πετύχω το κάτι παραπάνω. Πλέον διαθέτω την εμπειρία, όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από την ημέρα στην οποία θα βρεθώ. Νοιώθω καλά, διατηρώ τα κιλά μου εδώ και καιρό στα επιθυμητά επίπεδα και ελπίζω πως αύριο θα είναι η μέρα μου. Όμως ακόμη κι αν κάτι δεν πάει καλά, ο πρώτος και ο μεγάλος εφετινός στόχος ήταν, είναι και παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ, οπότε στη χειρότερη περίπτωση θα κάνω υπομονή μέχρι τον Αύγουστο για το βήμα παραπάνω», είπε η Μπουκουβάλα, η οποία μέσα στο 2009 έχει προλάβει να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας, πάντα στην κατηγορία των -57 κιλών.

X