Αλεξάνδρεια 2007: Τρία χρυσά στο φινάλε

Οκτώ χρυσά, οκτώ ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια ήταν ο συνολικός ελληνικός απολογισμός στο διεθνές τουρνουά U20 «17α Αλεξάνδρεια» που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Βουλγαρία με πέντε χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια, ενώ ακολούθησε η Γεωργία με δύο ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

 

«Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό, αποζημιώνοντας τον κόσμο που βρέθηκε στην Καλαμαριά για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση. Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα», είπε η Γενική Γραμματέας της ΕΟΤ, Αναστασία Σταυριά. Εκτός της κας Σταυριά, το «παρών» στη διοργάνωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Α` Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Στουκογεώργος, τα μέλη του ΔΣ Τάσος Φυσικόπουλος και Γιάννης Καφενταράκης καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Γλαρός.

 

Φινάλε με τρία χρυσά…

Τρεις εντυπωσιακοί τελικοί στους άνδρες, με την Ελλάδα να κατακτά τους δύο εξ αυτών, σημάδεψαν τη 2η ημέρα της διοργάνωσης. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν ο Γιώργος Γιανκανίδης στα -66 κιλά και ο Αλέξανδρος Τσοποζίδης στα -73 κιλά. Στον τρίτο τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ασημένιο μετάλλιο. Στις γυναίκες, η Κωνσταντίνα Κλιάρη (-48 κιλά) επικράτησε της Ελεβίν Ταρουϊρέι από την Κύπρο και επίσης βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας της.

 

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ

-60 κιλά

1. Γιάνισλαβ Γκέρτσεφ (Βουλγαρία)

2. Δημόκριτος Μανουσαρίδης (Ελλάδα)

3. Γκεόργκι Χριστόφ (Βουλγαρία)

3. Ανδρέας Κρασσάς (Κύπρος)

-66 κιλά

1. Γιώργος Γιανκανίδης (Ελλάδα)

2. Οτάρ Σουλασβίλι (Γεωργία)

3. Ιουσούφ Ιλάνσκι Μούσα (Βουλγαρία)

3. Γκίγκα Τουρασβίλι (Γεωργία)

-73 κιλά

1. Αλέξανδρος Τσοποζίδης (Ελλάδα)

2. Βίκτορ Πετρόφ (Βουλγαρία)

3. Μάρτιν Ιβανόφ (Βουλγαρία)

3. Βασίλης Κβασιλάβα (Ελλάδα)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-48 κιλά

1. Κωνσταντίνα Κλιάρη (Ελλάδα)

2. Εβελίν Ταρουϊρέι (Κύπρος)

-52 κιλά

1. Έλενα Γκριγκόροβα (Βουλγαρία)

2. Ρεβέκα Καπετανοπούλου (Ελλάδα)

3. Ευαγγελία Ευκαρπίδη (Ελλάδα)

-57 κιλά

1. Ιβελίνα Ιλίεβα (Βουλγαρία)

2. Αναστασία Σαραντοπούλου (Ελλάδα)

3. Μαρία Νίκολα (Κύπρος)

3. Σοφία Τσολάνη (Ελλάδα)

X