Αλεξάνδρεια 2007: Πρεμιέρα με 17 μετάλλια

Η επανεμφάνιση του Μιχαήλ Αλεξιάδη μετά από απουσία αρκετών μηνών λόγω τραυματισμού, αλλά και η κατάκτηση από ελληνικής πλευράς 17 μεταλλίων, εκ των οποίων πέντε χρυσών, ήταν τα στοιχεία εκείνα που σημάδεψαν την πρεμιέρα του Διεθνούς Τουρνουά U20 «17α Αλεξάνδρεια» που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμαριάς.

 

Ο Αλεξιάδης στα +100 κιλά δεν είχε πρόβλημα να κατακτήσει την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τον Χρήστο Κελλετζιάν. «Είναι σημαντικό ότι βρίσκω πάλι το ρυθμό μου, εν όψει μάλιστα και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23. Με συστηματική δουλειά θέλω να φτάσω και πάλι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκα εδώ, με την πρώτη θέση να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι επέστρεψα», είπε ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2006 στους έφηβους (U17).

 

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των -90 κιλών, βρέθηκε και ο Θόδωρος Μασμανίδης, μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν από τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Μάλιστα, στον τελικό ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους (U20), επικράτησε σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα με Ippon του Σέρβου Στέφαν Σταμένκοβιτς. «Ήταν τέσσερα καλά αγωνιστικά τεστ, εν όψει των προσεχών διοργανώσεων. Ένοιωθα καλά και αυτό βγήκε πάνω στο τατάμι, φτάνοντας και στην πρώτη θέση», είπε ο Μασμανίδης.

 

Ο τελικός που σημάδεψε την πρεμιέρα του τουρνουά, ήταν αναμφίβολα αυτός ανάμεσα στον Βούλγαρο Τίμοχιρ Μπλακόβεστοφ και τον Γεωργιανό Λεβάν Περάντζε. Νικητής ο πρώτος με Yuko, στην πιο αμφίρροπη μέχρι στιγμής συνάντηση στη διοργάνωση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (11:00) και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι (περίπου στις 14:00).

 

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ

-81 κιλά

1. Τίχομιρ Μπλακόβεστοφ (Βουλγαρία)

2. Λεβάν Περάντζε (Γεωργία)

3. Παναγιώτης Ασβεστόπουλος (Ελλάδα)

3. Νέναντ Σταμένκοβιτς (Σερβία)

-90 κιλά

1. Θόδωρος Μασμανίδης (Ελλάδα)

2. Στέφαν Σταμένκοβιτς (Σερβία)

3. Γρηγόρης Βοτίκας (Ελλάδα)

3. Νικόλαος Δρακοντίδης (Ελλάδα)

-100 κιλά

1. Ντάνιελ Ντίτσεφ (Βουλγαρία)

2. Αρθούρος Γκαλπίδης (Ελλάδα)

3. Δημήτρης Τελίδης (Ελλάδα)

+100 κιλά

1. Μιχαήλ Αλεξιάδης (Ελλάδα)

2. Χρήστος Κελλετζιάν (Ελλάδα)

3. Τζεμάλι Τκεσελασβίλι (Γεωργία)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-63 κιλά

1. Δήμητρα Ανδρούτσου (Ελλάδα)

2. Ελένη Στρατή (Ελλάδα)

3. Βασιλική Αλεξίου (Ελλάδα)

-70 κιλά

1. Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου (Ελλάδα)

2. Ελένη Λαμπρινίδη (Ελλάδα)

3. Ευθυμία Σουλτανίδου (Ελλάδα)

+70 κιλά

1. Βασιλική Λυμπεροπούλου (Ελλάδα)

2. Άννα Συμενταρίδου (Ελλάδα)

3. Σοφία Παπαδοπούλου (Ελλάδα)

X