ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2008: Η συνέντευξη Τύπου

Όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος, το Διεθνές Τουρνουά «Ακρόπολις 2008» που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Λουτρακίου «Γ. Γαλανόπουλος», θα είναι αφιερωμένο στον Εθελοντικό Οργανισμό για παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της κορινθιακής λουτρόπολης, καθώς άλλωστε, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας είναι συνδιοργανωτής των αγώνων. Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης του Οργανισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο προχώρησε στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών, για την κάλυψη ορισμένων εκ των τεραστίων αναγκών που αντιμετωπίζει το Σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου, όπου σήμερα μεγαλώνουν 38 παιδιά. Χορηγός του τουρνουά είναι η εταιρεία αθλητικών ειδών PUMA.

 

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά αφιερώνουμε το τουρνουά στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά `Το Χαμόγελο του Παιδιού`. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία κάθε χρόνο να αφιερώνουμε το τουρνουά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η δυνατότητα που έχουμε στο θέμα της προσφοράς δεν είναι μεγάλη, θεωρώ όμως ότι με αυτόν τον τρόπο βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στην κοινωνική προσφορά του συλλόγου. Και εμείς, ως Ομοσπονδία, είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε. Ευχόμαστε το παράδειγμά που δίνουμε, να το ακολουθήσει και η υπόλοιπη αθλητική οικογένεια», είπε ο Βαγγέλης Σουφλέρης, ο οποίος συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη συνδιοργάνωση του τουρνουά με το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για την έμπρακτη συνεισφορά του στη φιλοξενία και συνδιοργάνωση του τουρνουά. Θεωρώ πραγματικά ότι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές του διοικητικού συμβουλίου να έρθουμε στο Λουτράκι για να κάνουμε το διεθνές τουρνουά. Η συμπαράσταση και η συνεργασία την οποία βρήκαμε από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ήταν καταπληκτική. Όσον αφορά στο τουρνουά, ο αριθμός των χωρών και των αθλητών που θα λάβουν μέρος είναι πολύ ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ μόλις πριν από δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκαν τα προολυμπιακά τουρνουά. Αυτό που πετύχαμε με το ρεκόρ συμμετοχών, δείχνει τη δυναμική της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο αλλά και το γεγονός ότι η επιλογή του Λουτρακίου ως διοργανώτριας πόλης ήταν εξαιρετική. Στους αγώνες, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τη νέα γενιά του αθλήματος, η οποία θα αποτελέσει το βασικό κορμό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα φιλοξενηθεί το 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

 

Γκιώνης: «Το Λουτράκι διαθέτει την τεχνογνωσία για υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση»

Ο Δήμαρχος του Λουτρακίου Περαχώρας, κ. Γιώργος Γκιώνης, αναφερόμενος στο τουρνουά τόνισε ότι το Λουτράκι διαθέτει την τεχνογνωσία για υψηλών προδιαγραφών διοργανώσεις, ενώ εξήρε και την πρωτοβουλία της ΕΟΤ που αφιέρωσε τους αγώνες στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Καλωσορίζουμε τους αθλητές και τους παράγοντες που έφθασαν στην πόλη μας από 20 χώρες, αλλά και όλους όσους βοηθούν στην επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά τζούντο Ακρόπολις.

 

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας, ως συνδιοργανωτής, και όλοι οι δημότες θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε η διαμονή σας στην πόλη μας να σας μείνει αξέχαστη.

 

Το Λουτράκι έχει πλέον την τεχνογνωσία για την φιλοξενία διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών, όπως η δική σας. Είμαστε ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, γιατί συνδυάζουμε τις φυσικές ομορφιές και τις υποδομές με την πατροπαράδοτη φιλοξενία.

 

Θέλω να υπογραμμίσω την μεγάλη σημασία που δίνουμε σ’ αυτό που λέγεται αθλητικός τουρισμός. Πιστεύω ότι επιτυγχάνουμε δύο στόχους: από τη μία τονώνουμε την οικονομία και την ανάπτυξη της πόλης, από την άλλη περνάμε το μήνυμα στη νεολαία, αλλά και σε όλους τους πολίτες, για ένα υγιή τρόπο ζωής.

 

Η δημιουργία θετικών προτύπων έχει ιδιαίτερη σημασία στη σύγχρονη εποχή, που είναι δύσκολη η ηθική διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας και της νέας γενιάς. Όμως είμαι αισιόδοξος ότι οι περισσότεροι από τριακόσιοι αθλητές του τζούντο, που θα βρεθούν αυτές τις μέρες στο Λουτράκι, θα μπορέσουν να προσθέσουν ένα ακόμη λιθαράκι και να επιβεβαιώσουν ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή και διαμορφώνει χαρακτήρες και ψυχές.

 

Με το σκεπτικό αυτό θέλω να εξάρω την επιλογή της Ομοσπονδίας Τζούντο να αφιερώσει το τουρνουά Ακρόπολις στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αποδεικνύει έμπρακτα πως η διάχυση του αθλητικού πνεύματος στην κοινωνία μπορεί να μεταφραστεί σε αλληλεγγύη. Η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Τζούντο να καλύψει κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου μας κάνει διπλά υπερήφανους που φιλοξενούμε και συμμετέχουμε στην διοργάνωση του τουρνουά «Ακρόπολις». Είμαι βέβαιος ότι η αγωνιστική επιτυχία θα καταξιώσει την κοινωνική προσφορά της ομοσπονδίας και των αθλητών».

 

Χρ. Καμμιλάτος: «Η προσφορά της ΕΟΤ, σπουδαίο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία»

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Εθελοντικού Συλλόγου για παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Χρήστος Καμμιλάτος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Σας μεταφέρω το μήνυμα του προέδρου του Συλλόγου `Το Χαμόγελο του Παιδιού`, του κ. Κώστα Γιανόπουλου με τις ευχαριστίες του για το γεγονός ότι πλέον είσαστε μόνιμοι χορηγοί μας. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, τόσο την περσινή όσο και την εφετινή αλλά και για το σπουδαίο μήνυμα που στέλνετε στην ελληνική κοινωνία μέσω αυτής. Εύχομαι ολόψυχα, οι αγώνες σας να έχουν μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός ότι φιλοξενούνται σε μία πολύ όμορφη πόλη, όπως είναι αυτή του Λουτρακίου, συμβάλουν στη διεξαγωγή μιας εξαιρετικά επιτυχημένης διοργάνωσης».

X