ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2007: Φινάλε με ακόμη έξι μετάλλια

Φινάλε στο 1ο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις», με ακόμη έξι μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα. Στα -100 κιλά, ο Διονύσης Ηλιάδης, στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από τέσσερις μήνες, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, όπως και ο ξάδελφός του, Βασίλης Ηλιάδης που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών στα +100 κιλά. Το ασημένιο μετάλλιο στα +78 κιλά κατέκτησε η Ελένη Πάτσιου, ενώ ο Χρήστος Κελλετζιάν βρέθηκε στην 2η θέση των +100 κιλών. Τέλος χάλκινα μετάλλια πήραν η Βασιλική Λυμπεροπούλου (+78κ.) και η Ελπίδα Ασλανίδου (-78κ.). Στη διοργάνωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πήραν μέρος περισσότεροι από 180 αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες. Χορηγοί του 1ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις» ήταν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η ΟΠΑΠ ΑΕ και η PUMA.

 

Επιστροφή με μετάλλιο για τον Διονύση…

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -100 κιλών, συνδύασε ο Διονύσης Ηλιάδης, την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από απουσία περίπου τεσσάρων μηνών λόγω τραυματισμού (σ.σ. τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Παρισιού στις αρχές Φεβρουαρίου). Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, με τέσσερα Ippon σε ισάριθμους αγώνες έδειξε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αν και σύμφωνα με τον ίδιο «…νοιώθω το χέρι μου αδύναμο και γι` αυτό προσπαθώ να επανέλθω σιγά-σιγά, δεδομένου μάλιστα ότι ο μεγάλος μου στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα το Σεπτέμβριο στη Βραζιλία».

Ο Διονύσης νίκησε κατά σειρά τον Ελβετό Τιερί Ράπαρντ σε 1:40, τον Αρθούρο Γκαλμπίδη σε 24 δευτερόλεπτα και στον ημιτελικό τον Ισπανό Ααρόν Ροντρίγκεθ σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά. Στον τελικό, ο Έλληνας αθλητής νίκησε και τον Ισπανό Σαντιάγκο Ντίαθ σε 1:50 και κατέκτησε το έκτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

Χρυσό μετάλλιο και για τον Βασίλη…

Στον ελληνικό εμφύλιο των υπερβαρέων (+100 κιλά), ο Βασίλης Ηλιάδης δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του νεαρού Χρήστου Κελλετζιάν, τον οποίο και νίκησε με Ippon σε περίπου τέσσερα λεπτά. Στον δεύτερο αγώνα, ο Ηλιάδης νίκησε σε 38 δευτερόλεπτα τον Ισπανό Αμπάντ Ντιέγκο, ενώ για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο επικράτησε σε 47 δευτερόλεπτα και του Ισπανού Βίκτορ Κανσέκο.

 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Ελένη Πάτσιου (δεύτερη +78 κιλά): «Όταν ξεκινούσε αυτό το τουρνουά δεν περίμενα να πάρω ένα μετάλλιο, όμως ήρθε και είμαι ευχαριστημένη. Ο τελικός ήταν αρκετά κουραστικός. Είμαι ακόμη σε φάση προετοιμασίας, αλλά ήταν επιτυχία το γεγονός ότι ανέβηκα στο βάθρο. Το τουρνουά ήταν πολύ καλά οργανωμένη και πιστεύω ότι του χρόνου θα έχει ακόμη περισσότερες συμμετοχές».

Διονύσης Ηλιάδης (πρώτος -100 κιλά): «Ήμουν αρκετό χρόνο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό το μετάλλιο θέλω να είναι η αρχή για να συνεχίσω έτσι μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη συνέχεια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να κατακτώ μετάλλια σε κάθε διοργάνωση. Έχω υψηλούς στόχους. Μου είχαν λείψει οι αγώνες. Για το Ακρόπολις έκανα μόλις τρεις εβδομάδες προπόνηση. Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα πάρω μέρος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βραζιλία. Πρώτος στόχος η πρόκριση στην πεντάδα και βέβαια ένα μετάλλιο. Μου λείπε ένα μετάλλιο από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα ότι δεν μπορώ να ξαναπαλέψω. Πριν από 10 ημέρες ξαναχτύπησα στο ίδιο σημείο. Εκεί φοβήθηκα ότι τελείωσε για εμένα το τζούντο. Αν χρειαζόταν άλλη επέμβαση θα τα παρατούσα. Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα το σοβαρό».

Βασίλης Ηλιάδης (πρώτος +100 κιλά): «Το Ακρόπολις ήταν η αρχή που θέλουμε να κάνουμε για να γίνει διεθνές γκραν πρι έτσι ώστε να έχουμε τουυς καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα. Γιατί η ομάδα μας είναι σε τέτοιο επίπεδο που αξίζει να έχει τους καλύτερους αντιπάλους. Η ομάδα για να γίνει Ντριμ-Τιμ πρέπει να ακολουθήσει τα χνάρια του Ηλία. Αυτός είναι η κορυφή και εμείς πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Οι αντίπαλοί μου σήμερα δεν ήταν του επιπέδου που θα μπορούσαν να με δυσκολέψουν. Οι αγώνες μου δεν ήταν χρήσιμοι για συμπεράσματα. Στόχος τώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πεντάδα για την απευθείας πρόκριση. Μπορούμε και θα το προσπαθήσουμε».

Βασιλική Λυμπεροπούλου (τρίτη +100 κιλά): «Η απόδοσή μου στην αρχή δεν ήταν καλή. Αιφνιδιάστηκα και έχασα γρήγορα, αλλά μετά βελτιώθηκα. Ήταν πολύ καλή διοργάνωση με λίγους και καλούς αθλητές. Πρέπει να δυναμώσω στη συνέχεια για να διεκδικήσω ότι μου αναλογεί από πλευράς διακρίσεων στο μέλλον».

 

Και τώρα καμπ προετοιμασίας για την εθνική…

Το διεθνές τουρνουά Ακρόπολις, ήταν και η τελευταία αγωνιστική εκδήλωση για την εθνική μας ομάδα των ανδρών πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο. Σύμφωνα με τον επιστημονική σύμβουλο της ΕΟΤ, Χρήστο Κόλλια, «από τις 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στη Γεωργία δύο καμπ προετοιμασίας, ενώ επόμενος προπονητικός σταθμός θα είναι πιθανότατα η Βραζιλία όπου που θα πραγματοποιήσουμε ένα ακόμη καμπ. Η προετοιμασία μας θα ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκεί δηλαδή όπου θα κριθούν κάποια από τα εισιτήρια για το Πεκίνο. Στο Ρίο πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ` ευχήν».

X