ΑΓΚΑΝΤΙΡ 2010: Η κλήρωση των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους οκτώ Έλληνες τζουντόκα που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, το οποίο ως γνωστόν φιλοξενείται στην πόλη Αγκαντίρ του Μαρόκο.

 

Αναλυτικά:

-60 κιλά (54 αθλητές): Στον α` προκριματικό γύρο ο Μιχαήλ Λιλίκιν θα αντιμετωπίσει τον Μογγόλο Ενκχμπαγιάρ Ενκχμπόλντ. Στο Ασιατικό Πρωτάθλημα U20 που διεξήχθη τον Μάιο στην Μπανγκόκ, ο Ενκχμπαγιάρ ήταν 2ος στην κατηγορία των -60 κιλών.

 

-73 κιλά (47 αθλητές): Ο Ρομάν Μουστόπουλος προκρίθηκε μπάι στο β` προκριματικό γύρο. Εκεί θα αναμετρηθεί με το νικητή της αναμέτρησης Ζεμπέντα Ρεκχβιασβίλι (Γεωργία)-Κλεόβουλο Λουκαίδη (Κύπρος). Ο Ρεκχβιασβίλι, το 2007 στη Βαλέτα, είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους U17 στην κατηγορία των -66 κιλών. Εφέτος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U20 της Πράγας κατετάγη 5ος.

 

-73 κιλά (47 αθλητές): Ο Αλέξης Ντανατσίδης στον α` προκριματικό γύρο θα βρεθεί απέναντι στον 17χρονο Ρώσο Ασλάν Λαπινάγκοφ, ο οποίος στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας του τον περασμένο Μάρτιο, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στους U20. Εφέτος στο παλμαρέ του έχει ακόμη δύο μετάλλια σε διεθνή τουρνουά και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη όπου ήταν 2ος και στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστου όπου κατετάγη 3ος. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Έλληνας τζουντόκα θα αντιμετωπίσει τον Ιρανό Αμιρχοσείν Καντεμιάν.

 

-81 κιλά (46 αθλητές): Ο Παύλος Γκαρακλώβ πήρε χωρίς αγώνα την πρόκριση για το β` προκριματικό γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τόμας Κνάπεκ (Τσεχία)-Χαιγιουάν Γκάο (Κίνα). Ο Κνάπεκ, που τον γνωρίζουμε από τη συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά «Κύπελλο Ηλιάδης», είναι πρωταθλητής Τσεχίας στους U20 (Απρίλιος 2010, Γιτσίν), ενώ στο διεθνές τουρνουά της Πράγας κατετάγη 3ος όπως και στη διοργάνωση των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

 

-81 κιλά (46 αθλητές): Όπως ο Γκαρακλώβ, έτσι και ο Αριστόδημος Κάνιαρης πήρε μπάι την πρόκριση για το β` προκριματικό γύρο όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μαξ Γκολέμπο (ΗΠΑ)-Ξαβιέ Γκαλεάνο (Αργεντινή). Ο Γκολέμπο στο εφετινό παναμερικανικό πρωτάθλημα U20 που έγινε στην πόλη Μπουένα Βίστα ήταν 3ος.

 

-100 κιλά (42 αθλητές): Χωρίς αγώνα προκρίθηκε στο β` προκριματικό γύρο ο Νίκος Αμβροσιάδης. Στη φάση των “32” θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Γιόνας Ινοσένσιο (Βραζιλία)-Ριοσούκε Τακαχάσι (Ιαπωνία). Ο 19χρονος Ινοσένσιο, τόσο το 2009 όσο και το 2010 ήταν πρώτος στο παναμερικανικό πρωτάθλημα U20.

 

-100 κιλά (42 αθλητές): Ο Δαυίδ Γκαρακλίδης στη φάση των «32» θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Αιγύπτιο Μαχμούντ Γκαμπάλα, ο οποίος στο αφρικανικό πρωτάθλημα U20 του περασμένου Ιουλίου (Ντακάρ) ήταν πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία βάρους.

 

-57 κιλά (38 αθλήτριες): Η Σοφία Τσολάνη προκρίθηκε χωρίς αγώνα στο β` προκριματικό γύρο, όπου θα βρει απέναντί της μία εκ των Οχάι Λορεντάνα (Ρουμανία)-Ξιάο Χαν (Κίνα). Η 18χρονη Λορεντάνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που έγινε τον περασμένο μήνα στη Βουλγαρία κατετάγη 3η.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X