Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 η Θεσσαλία

«Εδώ είναι Θεσσαλία. Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομοσπονδία τζούντο ώστε στην ευρύτερη περιοχή να φιλοξενηθεί ένα ακόμη σπουδαίο αθλητικό γεγονός». Τάδε έφη, Κώστας Αγοραστός. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, γνωστός για την αγάπη του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα γενιά, τάχθηκε στο πλευρό της ΕΟΤ, η οποία έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EJU) για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (εφήβων-νεανίδων) του 2014. Μάλιστα, οι επαφές αυτές, πρόκειται τις προσεχείς εβδομάδες να μετουσιωθούν σε επίσημη πρόταση προς την EJU, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει να διαλέξει ανάμεσα από δύο φακέλους υποψηφιοτήτων, αφού εκτός της Ελλάδας ενδιαφέρον έχει δείξει και το Αζερμπαϊτζάν.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διαθέτει τις υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία προκειμένου να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν με τη διοργάνωση σπουδαίων εκδηλώσεων, όπως αυτή που έγινε πέρυσι και δεν ήταν άλλη από το παγκόσμιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων. Θα ήταν τιμή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση ενός αθλήματος που έχει προσφέρει πολλές χαρές και μετάλλια στον ελληνικό αθλητισμό», είπε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος παρακολούθησε το πρωϊνό αγωνιστικό πρόγραμμα των πανελληνίων πρωταθλημάτων τζούντο εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων Α` στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας Βόλου.

«Η νεολαία είναι φορέας νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε μια διοργάνωση που έδωσε προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Είμαστε κοντά στους νέους ανθρώπους, γιατί θέλουμε να βγουν και άλλοι πρωταθλητές. Το έχουμε ανάγκη. Για εμάς ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, αφού κάνει τα παιδιά δυνατούς χαρακτήρες και μαχητές. Τη σημερινή εποχή χρειαζόμαστε μαχητές για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το σήμερα και να αναπτύξουμε το αύριο. Ένα καλύτερο αύριο για όλους μας», είπε αναφερόμενος στα πανελλήνια πρωταθλήματα των «μικρών», ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος για τη συνολική συνεισφορά του στο άθλημα του τζούντο, έλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΕΟΤ, Γιάννη Καφενταράκη.

Για την προσφορά του στο άθλημα βραβεύτηκε επίσης και ο δήμαρχος της πόλης, Πάνος Σκοτινιώτης,  ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Παύλο Μαβίδη. Εκτός των προαναφερομένων, τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Γιώργος Καλτσογιάννης, ο αντιπρόεδρος του ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Νίκος Μαυρόπουλος αλλά και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Λεωνίδας Ρίνης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X